دسته : سلامتتاریخ: ۱۳۹۶/۰۸/۱۶
بررسی فواید و مضرات تن ماهی

بررسی فواید و مضرات تن ماهی

در این مقاله نازشو قصد داریم شما را با فواید و مضرات تن ماهی که مصرف بالایی در ایران دارد آشنا کنیم تا آگاهی شما برای خرید و مصرف این ماده غذایی افزایش یابد ماهی یکی از غذا های مفید برای بدن است و همان طور که می دانید توصیه شده است که در هفته حداقل دوبار از ماهی مصرف شود و این ماده غذایی مقوی و پرخاصیت جایگاه ویژه ای در رژیم غذایی افراد دارد.نوعی ماهی به نام ماهی تن وجود دارد که مصرف آن در ایران بیشتر به صورت کنیرو می باشد.خاصیت ضدالتهابی این ماهی مورد توجه افرادی است که به دنبال یک ماده غذایی ضدالتهاب هستند.ن ماهی یکی از بهترین موارد غذایی برای افرادی است که دچار بیماری های روماتیسم هستند. توصیه شده است که افراد دارای روماتیسم حداقل یک بار از ماهی تن مصرف کنند.ماهی تن نیز مانند ماهی های دیگر سرشار از امگا3 است.ماهی تن دارای خاصیت آنتی اکسیدانی قوی است که مصرف آن باعث شادابی و جوانی پوست و تاخیر در پیری می شود.

ماهی تن در برابر هجوم رادیکال های آزاد که باعث پیری سلول های بدن می شود مقاومت می کنند. این ماهی سرشار از سلنیوم است که یکی از عناصر مهم بدن بدن است.ماهی تن خاصیت ضد آلزایمری و ضد سرطانی دارد.هر چند ماهی تن یکی از بهترین و پرخاصیت ترین ماهی ها است اما مصرف آن به صورت کنسرو که به آن اصطلاحا تن ماهی گفته می شود دارای مضراتی برای سلامتی بدن است.طبق نتایج تحقیقاتی که در آمریکا به دست آمده مادران باردار نباید از کنسرو ماهی استفاده کنند و ظاهرا کنسرو های ماهی تن حاوی ذرات جیوه هستند که برای خانم های باردار بسیار مضر است و بر روی سیستم عصبی جنین تاثیر منفی دارد.در ادامه این مقاله شما را بیشتر با فواید و مضرات تن ماهی آشنا خواهیم کرد.

این مطلب هم احتمالا مورد علاقه شما باشه  روش جدید جرم گیری دندان در خانه 2018 97

فواید و مضرات تن ماهی

 مضرات و فواید تن ماهی

سرشار از پروتئین و کمک کننده به عضله سازی

رژیم گرفته اید و ورزش می کنید و در عین حال دلتان می خواهد بدنتان عضله ای و خوش فرم شود. در این صورت است که برای رسیدن به هدفتان می توانید به سراغ یک ماده غذایی عضله ساز یعنی ماهی تن بروید. در هر سهم غذایی از این ماهی چرب 100 گرم پروتئین وجود دارد که برای افزایش توده و حجم عضلانی مفید هستند. در واقع ماهی تن یک ماده غذایی فوق العاده برای ورزشکاران محسوب می شود. چون به عضله سازی و حفظ آن کمک می کند.

مفید برای فرمانده بدن

اگر می خواهید مغزتان خوب کار کند ماهی و به خصوص ماهی تن میل کنید. چرا؟ چون این ماده غذایی حاوی میزان زیادی ویتامین B12 است که به تولید گلبول های قرمز کمک می کند. این ویتامین توسط بدن تولید نمی شود و در احیای عصب های دستگاه عصبی مرکزی و سلامت آن مفید هستند. در نتیجه هم برای تقویت مغز مفید است و هم برای افرادی که از کم خونی رنج می برند

ماهی تن پیشگیری از سکته قلبی

امان از روزی که قلب یا مغز سکته کند! ماهی تن یک انتخاب مفید برای پیشگیری از بیماری های قلبی است؛ چون سرشار از اسید های چرب امگا 3 است. این چربی های مفید در حفاظت از قلب، تنظیم فشارخون و بهبود وضعیت رگ های خونی تأثیر زیادی دارند. متأسفانه تغذیه مدرن به گونه ای است که مردم بیش از امگا 3 ها امگا 6 دریافت می کنند. در حالی که باید نسبت این دو ترکیب به طور عادلانه حفظ شود تا قلب و عروق در سلامت بمانند.

آیا کنسرو ماهی حاوی افزودنی یا نگه‌دارنده است؟

فواید و مضرات تن ماهی ، کنسرو ماهی در شرایط عادی، حاوی نگه‌دارنده و افزودنی خاصی نیست مگر اینکه با توجه به ذائقه مردم برخی افزودنی‌های مجاز مثل سبزی‌ها و ادویه‌جات یا سس و… به تن ماهی اضافه شود. مطلقاً نگه‌دارنده شیمیایی در روند کنسرو کردن استفاده نمی‌شود.

این مطلب هم احتمالا مورد علاقه شما باشه  با آسان ترین روش های سم زدایی بدن آشنا شوید.

نمک نیز به عنوان نگه‌دارنده و افزایش‌دهنده زمان ماندگاری محصول به کنسرو اضافه می‌شود اما میزان آن خیلی بالا نیست، البته کسانی که باید رژیم غذایی محدود از نمک را دنبال کنند بهتر است که این محصول غذایی را نخورند.

با توجه به اینکه در حال حاضر قلع گران شده، آیا ممکن است قوطی‌های مورد استفاده حاوی فلزات سنگین باشند؟

نه! درست است که قلع گران شده اما به همان نسبت قیمت کنسرو تن ماهی نیز از پارسال تاکنون گران‌تر شده است. به طور کلی، قوطی کنسرو باید از نوعی انتخاب شود که در اثر تماس محصول با سطح داخل کنسرو ترکیب‌های مضر ایجاد نشود. لعاب داخل قوطی یا از قلع است یا روی و نوع آن با توجه به نوع محصول متفاوت است. در کل، قلع و ورق‌های آلومینیوم پوشش‌های مجاز و بی‌خطری هستند.

آیا کنسرو ماهی در مقایسه با ماهی تازه ارزش غذایی یکسانی دارد؟

یکسانی ارزش غذایی کنسرو ماهی در مقایسه با ماهی تازه به شرایطی که ماهی در آن منجمد و بعد فراوری شده است، بستگی دارد. اگر ماهی تازه به سرعت منجمد و در فراوری نکته‌های بهداشتی رعایت شود و شرایط و زمان پخت ماهی تازه طبق اصول پروتکل موجود باشد، تفاوت چندانی بین ارزش غذایی ماهی تازه و ماهی کنسروی وجود ندارد.

مضرات

ماهی تن از جمله ماهی هایی است که از میزان قابل توجهی جیوه برخوردار است. مصرف زیاد جیوه احتمال بروز برخی بیماری ها از جمله بیماری های عصبی را افزایش می دهد.

جیوه از عناصر سنگین به شمار می رود و استفاده زیاد از آن، برای بدن حکم مواد سمی را دارد. این عنصر با آنزیم های درونی بدن ترکیب و مانع از عمل آنها می شود. تجمع جیوه در بدن منجر به بروز اختلالات شنوایی ، لرزش عضلات ، بروز بی حسی عمومی و به هم خوردن متابولیسم درونی می شود و از همه مهم تر این که جیوه عملکرد سیستم عصبی را مختل می کند و به رشد بافت مغزی آسیب جدی می رساند.

این مطلب هم احتمالا مورد علاقه شما باشه  16 خواص آبغوره

به همین دلیل مصرف زیاد تن ماهی برای مبتلایان به بیماری های مغزی و عصبی و همچنین کودکان و مادران باردار توصیه نمی شود، زیرا سیستم مرکزی و عصبی جنین را که به سرعت در حال رشد است، تحت تاثیر قرار می دهد.

علی رغم تاثیر مصرف متعادل ماهی تن در پیشگیری از سرطان، مصرف زیاد و بیش از اندازه ی آن ، به دلیل داشتن جیوه، احتمال بروز سرطان را افزایش می دهد.

امیدواریم که مطلب فواید و مضرات تن ماهی به اطلاعات عمومی شما در این باره اضافه کرده باشد و شما می توانید با اشتراک گذاری پست فواید و مضرات تن ماهی با دوستان خود آن هم از این اطلاعات نیز آگاه کنید. فقط کافی است از طریق دکمه های اشتراک گذاری مطلب برای آن ها بفرستید.