باغ تاریخی نگارستان تهران

از بهترین مکان های دیدنی تهران می توان به باغ تاریخی نگارستان تهران نیز اشاره کرد که در این مطلب از سایت نازشو شما را با این بنای تاریخی زیبا و دیدنی آشنا می کنیمباغ تاریخی نگارستان تهران قدیمی ترین باغ شهر تهران می باشد که در نزدیکی میدان بهارستان واقع شده است این باغ از بناهای قدیمی تهران می باشد که ساخت ان به دوران سلطنت فتحعلی شاه قاجار برمی گردد که در زمان قاجاریه یکی از مهم ترین و بزرگ ترین باغ های تهران به شمار می رفت این باغ در بدستور شاه قاجار به عنوان اقامت گاه تابستانی ساخته شد که دارای تالار ها و حوضچه های زیادی می باشد این از جمله شحصیت هایی که در این باغ به تحصیل هنر و ادب پرداختند می توان به ملک‌ الشعرای بهار، کاظم عصار، علی‌ اکبر دهخدا اشاره کرد تالار ها و عناصر تاریخی ساخته شده در این باغ بسیار زیبا لوده و توجه هر بیننده ای را به خود جلب می کند و باغ نگارستان هر ساله میزبان مسافران و گردشگرانی است از نقاط مختلف تهران و ایران و خارج از مرز های ایران برای دیدن شکوه و زیبایی این باغ در این باغ حضور پبدا می کنند. به نقل از تاریخ این باغ رویداد های سیاسی بسیاری را به خود دیده است از جمله قتل امیر کبیر که در زیر زمین عمارت دلگشا انجام گرفت شاید بازدید از این عمارت تاریخی برای مرور وقایع تاریخی و لذت از یک مسافرت داخل شهر به دور از هیاهوی شهر و دود و ترافیک بسیار عالی باشد. تالار‌ها با آینه‌ کاری، نقوش طلایی و چلچراغ‌ های با ارزش مزین شده و تابلو های آن به‌ دست هنرمندانی چون میرزا جانی نقاش، میرزا بابا نقاش و عبدالله‌ خان نقاش‌ باشی کشیده شده‌ است. عمارت دلگشا و تالار قلمدان دو نمونه از عمارت های واقع در این باغ هستند که جزو نمونه های بی نظیر معماری و طراحی در زمان قاجار هستند در ادامه با نازشو همراه باشد تا شما را با تاریخچه باغ نگارستان قدیمی ترین باغ تهران آشنا کنیم.

تاریخچه باغ نگارستان

باغ تاریخی نگارستان تهران از بناهای قدیمی تهران است که در سال ۱۲۲۲ هجری قمری (۱۸۰۷ میلادی) به دستور فتحعلی‌شاه قاجار به‌عنوان اقامتگاه تابستانی ساخته‌شد. این بنا به سبک کلاه فرنگی ساخته شده و دارای دو عمارت عالی به نام‌های دلگشا و تالار قلمدان است. اتاق‌هایی با درهای چوبی و دو تالار بزرگ در طرفین ساختمان مرکزی این باغ وجود دارد. این باغ دارای ۶۴ اتاق، چهار تالار، کتابخانه با چهار سالن و ۶۰۰ متر زیربناست. تالارها با آینه‌کاری، نقوش طلایی و چلچراغ‌های باارزش مزین شده‌است.

این باغ به این علت نگارستان نامیده شده است که در یکی از اتاق‌های عمارت آن تعداد زیادی تابلو نقاشی (اغلب پرتره) به نمایش درآمده بود.این تابلوها به‌دست هنرمندانی چون میرزا جانی نقاش، میرزا بابا نقاش و عبدالله‌خان نقاش‌باشی کشیده شده‌است.

امروزه قسمت کوچکی از باغ و ساختمان کاخ بر جای مانده و در زمین آن، ساختمان‌هایی از جمله دانشسرای عالی سابق، سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بنا شده‌است.

از سال ۱۳۴۱ تا ۱۳۷۰ ه‍جری شمسی. دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران در این محل دایر بود و پس از انتقال آن، زمانی که در سال ۱۳۷۱ هجری شمسی قصد واگذاری و تخریب آن را داشتند، دکتر روح‌ الامینی مقاله‌ ای با عنوان حسب حال‌ در روزنامه اطلاعات نوشت و به واگذاری و تخریب آن اعتراض کرد. این محل نزدیک به دو سال متروکه بود، تا اینکه دکتر حسن حبیبی، معاون اول رییس جمهور وقت، در آبان سال ۱۳۷۴ هجری شمسی از این مکان دیدن و یکی از کار‌شناسان میراث فرهنگی به نام مهندس دانشور را برای تهیه نقشه و بازسازی باغ معرفی کرد. او نیز با هماهنگی دانشگاه تهران، نقشه اولیه را به دست آورد و تغییرات انجام شده را اصلاح کرد.

در طول بیش از نیم قرن، تعداد زیادی از شخصیت‌ های علمی، ادبی و هنری کشور چون: ملک‌ الشعرای بهار، کاظم عصار، علی‌ اکبر دهخدا، بدیع‌ الزمان فروزانفر، علی‌ نقی وزیری، جلال‌ الدین همایی، سعید نفیسی، محمود حسابی، ابراهیم پور داوود، غلامحسین صدیقی، پرویز خانلری، محمد معین، محمد ابراهیم باستانی پاریزی، علی‌ محمد کاردان و … در این مجموعه تاریخی به تحصیل و تدریس علم پرداخته‌ اند.

باغ تاریخی نگارستان تهران

دسترسی به باغ نگارستان

برای رفتن به باغ تاریخی نگارستان تهران راه‌ دشواری پیش رو ندارید. اگر قصد استفاده از وسایل نقلیه عمومی را دارید می‌توانید از اتوبوس‌های شرکت واحد که به مقصد میدان بهارستان استفاده کنید و یا از مترو به ایستگاه بهارستان در خط ۲ بروید. پس از خروج از مترو تابلوی راهنما به سمت باغ نگارستان، با رنگ نارنجی در خیابان دانشسرا، توجه شما را به خود جلب می‌کند. به خیابان دانشسرا بروید و پس از حدود ۵ دقیقه پیاده‌روی به باغ نگارستان می‌رسید.

در این باغ می‌توانید از موزه مکتب کمال‌الملک دیدن کنید، از دیدن زیر بنای زیبایی که با الهام گرفتن از حافظیه شیراز بنا شده استفاده کنید، از موزه‌ها و بناهای دیگری که در آن‌ها گالری و نمایشگاه‌های موقت برپا می‌شود دیدن کنید و از فضای آرامش‌ بخش باغ با معماری یک باغ ایرانی لذت ببرید و برای لحظاتی هم که شده، از شلوغی و هیاهوی شهر به دور باشید.

 

ساعات بازدید

اما یکی مهم ترین بخش های این مطلب ساعات بازدید از یکی از بهترین  مکان های دیدنی تهران است ، زمان بازدید از باغ تاریخی نگارستان تهران همه روزه از ساعت ۹ الی ۱۹ به جز روزهای دوشنبه و ایام سوگواری می باشد.

بهای بلیت

بهای بلیت ورودی باغ موزه نگارستان بلیت ۲۰,۰۰۰ ریال و بهای بلیط مجموعه ها ۲۰,۰۰۰ ریال می باشد. بلیت ورودی برای استادان، دانشجویان و کارکنان دانشگاه تهران در روزهای عادی هفته (به جز پنج شنبه، جمعه و اعیاد) رایگان است.

مطالب مرتبط