حلوا نذری دستور پخت کامل + تصویری
در این مطلب از وب سایت تفریحی و سرگرمی نازشو می خواهیم برای شما آموزش تصویری کامل تهیه و پخت حلوا نذری ویژه ماه محرم را به شما آموزش دهیم. ما به شما در اینجا با کمک گرفتن از تصویر برای شما این آموزش را منتشر می کنیم که بتوانید راحت قدم به قدم با این آموزش یک حلوای نذری خوشمزه را در خانه درست کنید در اینجا نکات پخت برای تعداد بیشتر هم سعی می کنیم برای شما قرار دهیم که بسته به تعداد مورد نظر خود هم بتوانید این حلوای خوشمزه را تهیه کنید.
مواد لازم برای تهیه حلوا نذری
روغن مایع 1/2 پیمانه
شکر 4 پیمانه
زعفران دم کرده 1 قاشق چایخوری
کره 100 گرم
گلاب 1/2 پیمانه
آرد نان سنگک 6 پیمانه
روغن جامد 2 پیمانه
آب 2 پیمانه
طرز تهیه حلوا نذری با دستور پخت کامل
برای شروع کار یک قابلمه بردارید و دو پیمانه آب را در آن بریزید. قابلمه را روی حرارت قرار دهید. شکر را کم کم به آب اضافه کنید و خوب بهم بزنید تا کاملا حل شود.
گام دوم تهیه حلوا نذری
پس از حل شدن شکر در آب، گلاب و زعفران را اضافه کنید. با هم بزنید تا شربت حلوای محرم آماده شود. سپس قابلمه را از روی حرارت بردارید.
گام سوم تهیه
حالا نوبت به الک کردن آرد می رسد. تمام آرد را الک کنید و در کناری قرار دهید. اگر آرد دو یا سه مرتبه الک شود، کیفیت حلوای شما بهتر خواهد شد.
مرحله چهارم:
در این مرحله از تهیه حلوا نذری باید یک قابلمه ی دیگر بردارید و روی حرارت بگذارید. روغن جامد را در آن بریزید تا ذوب شود. کم کم روغن مایع را به قابلمه اضافه کنید. حالا آرد سنگک را که الک کرده اید، در قابلمه بریزید.
گام پنجم
آرد را به خوبی بهم بزنید و با روغن مخلوط کنید. دقت کنید که این مرحله بسیار حساس است و نباید آرد و روغن را به حال خود رها کنید. پس از حدودا سی الی چهل دقیقه، آرد به روغن می افتد و رنگ آن عوض می شود. میزان تیرگی رنگ حلوای محرم به خودتان بستگی دارد. هر زمان که احساس کردید تفت دادن آرد کافی است، آن را از روی حرارت بردارید. حالا با احتیاط شربت حلوا را به آن اضافه کنید. مراقب پاشیده شدن شربت به دستانتان باشید. دوباره قابلمه را روی حرارت بگذارید. در این مرحله از آماده سازی حلوای مخصوص ماه محرم باید آن قدر به هم زدن ادامه دهید تا حلوا به غلظت و بافت مطلوبی برسد. معمولا این مساله سلیقه ای است. برخی حلوا را شل تر (مانند ترحلوا) و برخی سفت تر دوست دارند.
و در پایان هم
هر زمان که به غلظت دلخواه رسیدید، حرارت را خاموش کنید و حلوا را در ظرف مورد نظر بکشید. سپس حلوا نذری را تزیین کرده و سرو کنید.
نکات کلیدی تهیه حلوا نذری محرم
– در صورت تمایل میتوانید به همین مقدار حلوای محرم یک دوم قاشق چایخوری هل آسیاب شده اضافه کنید.
– استفاده از کفگیر چوبی برای بهم زدن مکرر حلوا توصیه می شود و کار را راحت تر می کند.
– دقت داشته باشید که پس از اضافه کردن شربت به حلوا، آن را بیش از حد تفت ندهید. چون این کار باعث می شود حلوای شما خشک شود.
– برای تزیین حلوای نذری محرم می توانید از خلال پسته، بادام، گل محمدی، پودر نارگیل، کنجد و … استفاده کنید. یا میتوانید از حلواهایی که رنگ روشن تری دارند کمک بگیرید. مثل حلوای لبو، حلوای شیر، حلوای کدو حلوایی و … یا حلواهای تیره تر مثل حلوای کاکائویی، حلوای دارچین و … به شما امکان می دهند که طرح های متنوعی ایجاد کنید.
– برای سرو میتوانید حلوا را به کمک ماسوره به کاغذهای شیرینی، نان بستنی، نان شیرینی خامه ای یا نان میکادو منتقل کنید تا هم ظاهر زیباتری داشته باشند و هم برای سرو راحت باشید. حتی در این روش میتوان از نان های سنتی مثل نان تافتون، لواش یا سنگک هم استفاده کرد. کیک حلوا و رولت حلوا نیز روش خوبی برای سرو حلوای نذری مخصوص ماه محرم است.
– در تهیه حلوای محرمی میتوانید از آرد گندم هم استفاده کنید. اما استفاده از آرد نان سنگک به شما حلوای زیباتر و خوش رنگ تری می دهد.
– در تهیه حلوای نذری میتوانید به جای روغن جامد و کره فقط از 750 گرم روغن مایع استفاده کنید. البته اگر میزان آرد را از یک کیلوگرم بیشتر کنید، میزان روغن مایع هم بیشتر می شود.
– حلوا نذری برای 100 نفر به حدودا 34 یا 35 پیمانه آرد نیاز دارد. مقدار مواد حلوا برای پنجاه نفر به نصف این مقدار یعنی حدودا 17 پیمانه آرد می رسد.