خواص گوشت بوقلمون بهتر بشناسید
در یکی دگیر از پست های وب سایت نازشودر دسته سلامت خواص گوشت بوقلمون را قرار دادیم. یکی از گوش های بسیار پرخاصیتی که متاسفانه در ایران کمتر از آن استفاده می شود. اما در بسیاری از کشور ها گوشت بوقلمون یکی از پرفروش ترین گوشت ها می باشد که در ایران بخاطر گران بودن و یا علاقه نداشتند مردم کمتر این گوشت استفاده می شود ما در اینجا برای دوستانی که علاقه مند هستند با فواید و خواص گوشت بوقلمون آشنا شوند مطلبی گردآوری کردیم که در کنار اینکه خواص این گوشت آشنا شوید می توانید با برخی از مضرات هم آشنا شوید پس تا انتها همراه ما باشید. تا این موارد بیشتر آشنا شوید و اگر امکان آن دارید حتما برخی اوقات این گوش را در برنامه غذایی خود قرار دهید. گفتنی است که با وجود فروشگاه زنجیره ای بزرگ الان دسترسی و خرید گوشت بوقلمون بصورت بسته بندی راحت تر است.
آشنایی با بوقلمون و گوشت آن
بوقلمون پرندهای از نژاد قرقاولان و بزرگترین و سنگین وزن ترین پرنده خانگی است. گوشت این پرنده حاوی هر دو نوع گوشت سفید و قرمز است. 65 درصد گوشت بوقلمون سفید و در ناحیه سینه و 35 درصد آن تیره و در ناحیه رانها قرار دارد. هریك از این گوشتها از نظر طعم و مزه باهم متفاوتند. گوشت سینه و بالها سفید و لذیذ و از نظر مزه شبیه گوشت گوساله است و گوشت قرمز آن كه اغلب در رانها یافت میشود، بسیار نرم و طعمی شبیه گوشت پرندگان وحشی یا شكاری را دارد. افزایش حجم توده گوشت قسمتهای سینه و ران نسبت به حجم استخوان و در نتیجه ضایعات كمتر نسبت به گوشتهای مشابه ویژگی برجسته بوقلمون است.
فواید و خواص گوشت بوقلمون
گوشت بوقلمون به دلیل بافت ویژهای كه دارد هنگام طبخ حجم خود را از دست نمیدهد و به دلیل داشتن پروتئین بالا، حداقل چربی اشباع، كمترین سطح كلسترول و فقدان چربی میان بافتی در مقایسه با گوشت قرمز از اهمیت بسیاری برخوردار است و منبع خوبی از ویتامینهای A، B1، B3، B6، B12 و املاحی چون سلنیوم، منیزیم، مس، آهن، روی، پتاسیم و اسید آمینه تریپتوفان به شمار میرود. یكی از ویژگیهای منحصر بفرد گوشت بوقلمون نسبت به سایر گوشتهای سفید، ویتامین A و نقش مهم تقویت سیستم ایمنی آن است كه بویژه در فصل سرما، مصرف آن به كودكان و سالمندان توصیه میشود.
نکات مهم در مصرف گوشت بوقلمون
گوشت بوقلمون بدون پوست به طور طبیعی چربی كمی دارد و در هر 100 گرم آن تنها یك گرم چربی موجود است. تقریبا تمامی چربی بوقلمون در پوست آن موجود است و گوشت تیره رنگ آن چربی بیشتری نسبت به گوشت سفید آن دارد. بنابراین افراد مبتلا به چربی خون بالا بهتر است از گوشت سفید سینه این پرنده استفاده كنند. بد نیست بدانید گوشت سفید بدون پوست بوقلمون چربی اشباع و كلسترول كمتری از گوشت مرغ و گاو دارد.
این گوشت به دلیل دارا بودن اسید آمینه تریپتوفان به ترشح بیشتر سروتونین كمك كرده و باعث سرحالی و آرامش در افراد دچار علائم افسردگی موقت میشود.
مصرف 150 گرم گوشت بوقلمون حدود نیمی از اسیدفولیك مورد نیاز روزانه را تامین كرده و مصرف مقدار متعادل آن برای خانمهای باردار مفید است.
اسید آمینه تریپتوفان موجود در گوشت بوقلمون به دلیل تقویت سیستم ایمنی بدن میتواند علائم بیماری اماس را كاهش دهد، نقش مهمی در خوابیدن دارد و باعث بهبود خواب در مبتلایان به بیخوابی مزمن میشود.
این گوشت اگر فاقد مواد هورمونی باشد، میتواند میزان هورمون تستوسترون را در بدن آقایان در حد مطلوب نگه داشته و منجر به افزایش عملكرد جنسی و افزایش گلبولهای قرمز خون شده و از پوكی استخوان جلوگیری كند.
بوقلمونها به دلیل پاهای فعال در ناحیه رانها دارای رگهای خونی بسیاری هستند.
این رگها حاوی هموگلوبین های حاوی آهن هستند كه اكسیژن را به ماهیچهها میرسانند. بنابراین هرچه رنگ ماهیچه ران تیرهتر باشد مصرف آن برای كسانی كه كمبود آهن دارند مفیدتر است. اسید آمینه موجود در گوشت بوقلمون میتواند از تجمع سرب و جیوه در بدن جلوگیری كرده و با كمك به عملكرد كبد، سموم بدن را دفع نماید.
مضرات گوشت بوقلمون
در کنار خواص گوشت بوقلمون مضرات گوشت بوقلمون که می توان به آن اشاره کرد این است که گوشت این پرنده دارای مقدار كمی اگزالات است. بنابراین بیماران مبتلا به سنگ كلیه اگزالاتی باید در مصرف آن محتاط باشند. این گوشت به دلیل حاوی بودن اسید آمینه پورین در مبتلایان به نقرس باید به میزان بسیار كممصرف شود. امیدواریم که این مطلب هم مورد توجه و رضایت شما قرار گرفت باشد