کشور ترکیه که در گردشگری جزوه کشور های مهم در جهان نیز محسوب می شود ترکیه به علت همسایه بودن با ایران گردشگران زیادی را از ایران نیز جذب می کند و ایرانی ها هم یکی از علاقه های آن سفر به ترکیه است که مکان های دیدنی زیادی دارد. ما در این مطلب از سایت نازشو یکی از جاذبه های گردشگری ترکیه را به شما معرفی می کنیم که یکی مقصد های اصلی گردشگری ایرنیان در ترکیه است. و آن دریاچه وان است این دریاچه که به عنوان بزرگترین دریاچه کشور همسایه ما یعنی ترکیه نیز محسوب می شود بسیار دیدنی است و جزوه بهترین مکان های دیدنی ترکیه نیز به حساب می آید. و مسئولان گردشگری ترکیه با سرمایه گذاری های که کنار این دریاچه انجام دادند باعث رشد چشمگیر توریست در این منطقه گردشگری شدند. در ادامه این مطلب ما شما بطور کامل با این منطقه گردشگری کشور ترکیه آشنا می کنیم و شما را با جاذبه های گردشگری دریاچه وان ، معرفی شهر وان ، ویژگی های دریاچه وان و…. کلی دانستنی که می تواند برای شما که می خواهید به این منطقه سفر کنید بسیار جذاب باشد. و انگیزه شما برای دیدن این مکان دیدنی دو برابر کند.

معرفی شهر وان

شهر وان یکی از شهر های بسیار کوچک ترکیه است اما از لحاظ موقعیت جغرافیایی به دلیل قرار گرفتن نزدیک به مرز ایران و ترکیه مقصد بسیاری از گردشگران ایرانی برای گردش و مسافرت بوده است. این شهر به دلیل مراکز خرید، هتل های شیک و زیبا و همچنین کتیبه تاریخی خشایارشا در بین ایرانی ها شهرت دارد.دریاچه وان از زیبا ترین و ارزشمند ترین جاذبه های شهر وان می باشد.

از شهر وان تا دریاچه وان مسیر کمی را باید طی کنید تا به بزرگترین دریاچه ترکیه برسید که هر ساله گردشگران و مسافران از نقاط مختلف را برای نشان دادن شکوه و زیبایی به پهنه نیلگون خود می کشاند.

ویژگی های دریاچه وان

بزرگ ترین دریاچه کشور ترکیه و دومین دریاچه بزرگ واقع در منطقه خاورمیانه

مسافرت طی چند روز برای گردش و تفریح به دلیل نزدیک بودن به مرز ایران

طبیعت گردی و گردش در جزایر کوچک درون دریاچه وان

دریاچه وان برای شنا بسیار مناسب می باشد

کوهنوردی و طبیعت گردی در اطراف دریاچه و دیدن مناظر اطراف دریاچه وان

دریاچه وان

آشنایی با بزرگ ترین دریاچه ترکیه

دریاچه وان مساحتی در حدود 3.755 کیلومتر کربع دارد که اطراف آن با شهر ها و روستاهای زیبا پوشبده شده است اسن دریاچه در شرق کشور ترکیه واقع شده و با مرز ایران و ترکیه فاصله بسیار کمی دارد در اطراف دریاچه کوه هایی بلند و زیبا مشاهده می شود که حدود 1300 متر ارتفاع دارند و چشمه های کوچک این کوه ها به همراه آب باران تامین کننده آب این دریاچه هستند.

ماهی هایی که در دریاچه وان زندگی میکنند در هیچ کدام از دریاچه های دیگر ترکیه دیده نشده اند.و فقط در این دریاچه قادر به زندگی کردن هستند.این دریاچه دارای جزایر بسیار زیبا میباشد که میتوانید با قایق در آن ها گردش کنید.مکان های تاریخی و آثار باستانی بین تاریخ و طبیعت پیوند زیبایی ایجاد کرده اند.

مشخصات جغرافیایی دریاچه وان

دریاچه شبیه به مثلث می باشد و عمق آن به 171 تا 400 متر می رسد و در فاصله 1640 متر از سطح دریا قرار دارد.قسمت غربی دریاچه از قسمت شرقی آن عمیق تر است و عمق آن حدود 145 متر اندازه گیری شده است.اب دریاچه خاصیت قلیایی شدید دارد و خاصیت قلیایی آن 9.7 تا 9.8 پی اچ می باشد.و مقدار زیادی ترکیب سدیم کربنات و نمک های دیگر در آن وجود دارد.

آب دریاچه برای کشاورزی و آشامیدن مناسب نیست اما با تبخیر ترکیبات سدیم کربنات و سایر نمک های موجود در آب از آن ها در صنعت و مواردی چون ساخت پاک کننده ها استفاده میکنند.این دریاچه در ارتفاع قرار گرفته است و هر سال زمستان های بسیار سردی را تجربه میکند اما آب دریاچه به دلیل غلظت بسیار بالای نمک یخ نمی زند.و فقط نقاط کم عمق قسمت شمالی دریاچه در زمستان منجمد می شود بنابراین این دریاچه برای شنا و آبتنی مکانی بسیار مناسب است.

 

جزایر زیبای دریاچه وان

مکان های زیبا و دیدنی در اطراف این این دریاچه وجود دارد که جزایری با نام های آکدامار ، آدیر ، کوش و جارپاناک بخش هایی از این جاذبه ها هستند که در ادامه با آن ها بیشتر آشنا خواهیم شد.

جزیره آکدامار

جزیره آکدامار بعد از جزیره آدیر بزرگترین جزیره واقع در دریاچه وان می باشد.که مساحت آن حدودا 0.7 کیلومتر مربع و حدود 3 کبلو متر از ساحل دریاچه فاصله دارد.از مناظر زیبای این جزیره کلیسایی باستانی و طبیعتی چشم نواز است. صخره ای آهکی در قسمت غربی جزیره آکدامار واقع شده است . این صخره با ارتفاع 80 متری از سطح دریاچه فاصله دارد و چشمه ای جوشان و زیبا در بخش شرقی جزیره اکدامار مشاهده شده است.

جزیره آدیر

بزرگترین جزیره قرار کرفته در  دریاچه وان ، جزیره آدیر است.در این جزیره کلیسایی تاریخی و ارمنی سنت جرج قرار دارد که قدمت کلیسای سنت جرج مربوط به سال 1305 میلادی می باشد.و تا قرن هفدهم و هجدهم از آن برای اعمال عبادی استفاده می شده است.

جزایر دیگر دریاچه وان

جزیره جارپاناک و جزیره کوش دو جزیره دیگر این دریاچه هستند که در کسی در این جزایر سکونت ندارد گرچه در گذشته افرادی در آن ساکن بودند و آثار به جامانده از بقایای کلیسا و چند سازه باستانی دیگر نیز اثباتی بر آن است.

مطالب مرتبط