طرز تهیه آش دوغ

طرز تهیه آش دوغ اردبیل خوشمزه

طرز تهیه آش دوغ اردبیل خوشمزه

در این مطلب سایت نازشو برای شما دوستان گرامی طرز تهیه آش ذوغ خوشمزه اردبیل را برای شما قرار دادیم. آش دوغ یک آش بسیار محبوب در کل ایران است زمانی این آش فقط در یکی دو استان تهیه می شد و معروف ترین آن آش دوغ اردبیل بود که بسیار خوشمزه هم بود اما امروز با پیشرفت تکنولوژی نیز آموزش و تهیه غذا های محلی استان بسیار راحت تر و عمومی تر شده است و شما با یک سرچ بسیار ساده نیز می توانید به آموزش بیشتر غذا های محلی نیز دست پیدا کنید و مثل همان غذا در منزل درست کنید اما طرز درست کردن آش دوغ را شما امروز در این مطلب یاد خواهید گرفت و می توانید به راحتی و با مطالعه دقیق این مطلب و کمی هنر آشپزی آش دوغ ترکی خوشمزه را برای خانواده یا مهمان های خود نیز درست کنید و از خوردن آن کنار هم در فصل بهار نیز لذت کافی را نیز ببرید ما امیدواریم که بتوانیم به درستی این آموزش را به شما یاد دهیم همچنین دوستان عزیز اهل استان اردبیل نیز اگر نکاتی جا مانده در این مطلب حتما در قسمت دیدگاه برای ما بنویسید تا همه بتوانند از تجربه شما نیز استفاده کنند. یک آش دوغ محلی و اصیل را با این دستور بچشید. اگر از ماست پاستوریزه استفاده می‌کنید، در صورت دسترسی کمی کره محلی به آش اضافه کنید تا طعم آن خوشمزه‌تر شود. همچنین این آموزش به اندازه هشت نفر نیز است.

طرز تهیه آش دوغ اردبیل خوشمزه

خود پخته: 1.5 پیمانه
ماست پرچرب: 2 لیتر
تره و گشنیز پاک شده: نیم کیلو
دوغ محلی: 2 لیتر
برنج: 1 پیمانه

طرز تهیه آش دوغ اردبیل خوشمزه

در مرحله اول طرز تهیه آش دوغ اردبیل نیز ابتدا ماست را با همزن آنقدر هم بزنید تا کاملا شل شود، به مدت 5 تا 10 دقیقه با همزن برقی یا دستی.
2. سپس کم کم دوغ را به آن اضافه کرده و باز هم می‌زنیم تا کاملا شل و یکدست شود.
3. تخم مرغ را داخل مخلوط دوغ شکسته و باز هم هم می‌زنیم تا کاملا تخم‌مرغ باز شود. تخم‌مرغ از بریدن دوغ در زمان پخت جلوگیری می‌کند.
4. مخلوط دوغ و تخم‌مرغ را که کاملا یکدست شده روی حرارت زیاد اجاق قرار می‌دهیم و با قاشق چوبی هم می‌زنیم. استفاده از قاشق چوبی به این دلیل پیشنهاد می‌شود که این آش نیاز به هم زدن طولانی مدت روی شعله دارد و چون دسته قاشق چوبی کمتر داغ می‌شود دستتان نمی‌سوزد.
5. در همین زمان یک پیمانه برنج خام را شسته و داخل مخلوط دوغ روی حرارت می ریزیم. دائم هم می‌زنیم تا دوغ نبرد و شعله را هم روی زیاد نگه می‌داریم.
6. آنقدر هم می‌زنیم تا برنج نسبتا بپزد و غلظت دوغ طوری باشد که رد آن روی قاشق چوبی بماند و کم کم آش شروع به قل قل کند. حدودا 20 دقیقه تا رسیدن به این مرحله طول می‌کشد.
7. در این زمان برای جلوگیری از سر رفتن آش کمی و تنها کمی شعله را ملایم می‌کنیم، توجه داشته باشید که اگر زیادی شعله را کم کنید دوغ می‌برد.
8. وقتی آش شروع به قل‌قل کرد تره و گشنیز خردشده را به آن اضافه می‌کنیم. توجه داشته باشید که جعفری اضافه نکنید که طعم آش را به کلی عوض می‌کند. برخی کمی شوید هم به سبزیجات اضافه می‌کنند. اما اگر برگ سیر دم دستتان دارید کوتاهی نکنید و با سبزیجات همراه کنید تا آش طعم بهشتی بگیرد. وقتی رنگ سبزی آش کمی تیره شد و در واقع پخت نخود پخته را اضافه می‌کنیم.
9. نمک را در این مرحله به آش اضافه می‌کنیم. اگر از ابتدا نمک را اضافه کنیم باعث می‌شود دوغ ببرد. 15 تا 20 دقیقه پس از این مرحله آش شما آماده است. پس از اضافه کردن سبزی و نخود دیگر لازم نیست دائم آش را هم بزنید. در نهایت توجه داشته باشید که آش دوغ رقیق است پس اجازه نکنید آنقدر قل بخورد تا برنج آن را غلیظ کند.
10. برخی دوست دارند آش را با کوفته قل قلی بخورند. گوشت چرخ‌کرده را با کمی پیاز و نمک و بدون زردچوبه ورز داده و بصورت کوفته‌های ریز سرخ کنید و همراه با آش سرو کنید.
11. توجه داشته باشید که در نهایت رنگ آش بایستی سفید باشد به همین دلیل از اضافه کردن زردچوبه و هر ماده رنگ‌دهنده دیگر خودداری کنید.

اگر برگ سیر در دسترس دارید به سبزیجات این آش اضافه کنید تا طعم آن بهشتی شود, در مناطق اردبیل و سرعین سیر خام را له کرده و همراه آش سرو می کنند تا کسانی که دوست دارند با آش خود مخلوط کنند.
برخی به سبزیجات این آش شوید و نعناع اضافه می کنند, نعناع بیشتر برای تزئین آش در زمان سرو بکار می رود.

امیدوارم که در درست کردن آش دوغ سرعین به مشکلی برنخورده باشید و به راحتی این آش خوشمزه را تهیه و سرو کرده باشید و از خوردن آن لذت برده باشید با تشکر از همراهی شما تا انتهای این مطلب سایت نازشو برای دسترسی به سایر این دست از آموزش ها به بخش آشپزی مراجعه کنید.