طرز تهیه سس کچاپ خانگی خوشمزه
سس کچاپ یکی از محبوب ترین سس ها در بین ایرانیان است اما بیشتر افراد ترجیح می دهند آماده آن را بخرند اما الان با افزایش قیمت ها طرز تهیه سس کچاپ خانگی می تواند مقرون به صرفه تر باشد و هم سالم تر بابت اینکه موادی که شما می خواهید در این سس استفاده کنید اگر تازه و خوب تهیه کنید این سس بسیار خوشمزه تر از سس کچاپ های بیرون می شود اما باید توجه داشته باشید شاید خیال کنید این سس از نظر اقتصادی به صرفه نیست اما با استفاده از آن و چشیدن طعم یک سس کچاپ خانگی حتما نظر شما عوض خواهد شد و شما به جمع کسانی که از این به بعد انتخابشان سس خانگی است می پیونید در ادامه همنرا این مطلب از وب سایت تفریحی و سرگرمی نازشو باشید تا تهیه این سس در منزل را فراگیرید و بتوانید به راحتی در خانه آن را درست کنید.
مواد لازم برای تهیه سس کچاپ خانگی خوشمزه
پیاز بزرگ: یک عدد
فلفل شیرین: یک قاشق مربا خوری
پاپریکا (نوعی فلفل قرمز): یک قاشق غذا خوری
فلفلدلمه ای قرمز بزرگ: یک عدد
گوجه فرنگی رسیده: 24 عدد (حدود 2 کیلوگرم)
دانه خردل: یک قاشق مربا خوری
شکر قهوهای: یک لیوان
سرکه سیب: یک و نیم لیوان
دارچین: یک چوب
نمک: یک قاشق غذاخوری
طرز تهیه سس کچاپ خانگی خوشمزه
خوب روش تهیه این سس در منزل اصلا سخت نیست و چند گام کوتاه فقط نیاز دارید تا این سس را آماده کنید ابتدا با گوجه فرنگی ها شروع می کنیم و آن را باید پوست بکنید و پس از در آوردن قسمت های داخل، آنها را خرد کنید. پیاز را نیز خرد کنید، دانه های فلفلدلمهای را هم در بیاورید و خرد کنید. حالا گوجه فرنگی، پیاز و فلفلدلمهای را در ظرف مناسبی بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا نرم شود. سپس مواد را در مخلوط کن ریخته و به صورت پوره در بیاورید. حالا پوره آماده شده را مجدد به ظرف برگردانید و به مدت یک ساعت روی حرارت زیاد قرار دهید تا غلیظ شود و حجم آن به نصف مقدار اولیه کاهش پیدا کند. در پارچه ای تمیز دانه های کرفس، دانه های خردل، فلفل شیرین و چوب دارچین را قرار داده و سر آن را ببندید و سپس در پوره قرار دهید. در این مرحله شکر و نمک را نیز به مواد اولیه اضافه کنید.
خوب تا اینجا مراحل اصلی کار گذرانید در ادامه کار باید این سس خوشمزه تر کنیم و باید بگذارید مواد روی حرارت کم در حالی که مرتب هم می زنید به مدت ۲۵ دقیقه بپزد. سپس سرکه سیب و پاپریکا را اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا سس غلیظ شود. پارچه حاوی دانه های کرفس، خردل، فلفل شیرین و دارچین را از سس در آورید. برای استریل کردن شیشه سس، آن را در آب جوش قرار دهید تا داغ شود سپس سس را طوری بریزید که شیشه کاملا پر نشود و بین لبه شیشه و در جا باشد.
بعد در گام باید در آن را ببندید و به مدت 12 تا 14 دقیقه در آبی که به آرامی در حالت جوش است قرار دهید. پس از خنک شدن به آرامی در شیشه را فشار دهید. در صورتی که فرورفتگی در وسط آن ایجاد شد یعنی که درست وکیوم شده است در غیر این صورت شیشه را در یخچال قرار داده و فوری مصرف کنید. شیشه های خوب وکیوم شده را به مدت یک هفته در جای تاریک و خنک نگه دارید تا خوب جا بیفتد. این سس به مدت یک سال در مکان تاریک و خنک قابل نگهداری است. اما به محض باز شدن آن در یخچال قرار دهید. امیدورام از طرز تهیه سس کچاپ خانگی لذت برده باشید و توانست باشید آن را در منزل تهیه کرده باشید و از استفاده کنید و غذا های خود را خوشمزه تر کنید.