در یکی دیگر از آموزش های آشپزی سایت نازشو تصمیم گرفتیم آموزش تهیه مرغ بریان خانگی را بدون استفاده از فر دهیم. شاید شما بار ها با این با عنوان طرز تهیه مرغ بریان بدون فر مواجعه شده باشید اما بعد از اینکه مرغ بریان بدون فر درست کردید دیدی که کلان مزه مرغ بریان شما فرق می کند. اما این نکته به شما بگم که اگر دستور پخت مرغ بریان این مطلب را به درستی انجام دهید مزه و طعم مرغ بریان شما نیز بهتر هم می شود. یک بار امتحان کنید متوجه خواهید شد. خوب شاید سوال پیش آمده براتون که بدون فر تو چی باید درست کنیم. در قابلمه به راحتی می توانید یک مرغ بریان خوشمزه با طعم متفاوت درست کنید.

مواد لازم برای تهیه مرغ بریان خانگی

مرغ : یک عدد
پودر سیر : دو قاشق چایخوری
آبلیمو :  پنج قاشق غذاخوری
پوره گوجه فرنگی : نصف لیوان متوسط
زعفران :  بصورت آب کرده به میزان لازم
نمک به مقدار لازم
پیاز : یک عدد متوسط
کره : به میزان لازم
سیب زمینی : به مقدار لازم
فلفل دلمه ای : یک عدد بزرگ

طرز تهیه مرغ بریان
طرز تهیه مرغ بریان خانگی بدون فر

برای شروع کار شما باید مرغ خوب بشویید اما بهتر است پوست مرغ را جدا نکنید. خب نوبت این است که کل سطح مرغ خود کره بزنید حتمان نواحیه داخلی مرغ را هم کره بزنید در طعم مزه اش تاثیر دارد. خب برسیم به زعفران شما باید زعفران ابتدا دمکرده سپس فلفل و آبلیمو و نمک را با هم مخلوط کرده و با قلمو مثل رنگ زدن به دیوار به مرغ بزنید. به کل مرغ مایع را بزنید تا مزه آن بهتر شود.

حال باید فلفل دلمه ای و پیاز را خرد کنید همچنین می توانید پودر سیر و موسیر و برگ بو را هم داخل شکم مرغ بگذارید و آن را داخل یک ظرف در بسته به مدت 7 تا 9 ساعت داخل یخچال بگذارید. قابلمه ای را انتخاب کنید. و کف آن را با فویل بپوشانید. اگر می خواهید مرغ بریان نمکی داشته باشید می توانید روی فویل مقدار زیادی نمک بریزید و روی نمک رو صاف کنید. اگر دوست ندارید مرغ بریان نمکی داشته باشید این مرحله را فراموش کنید.

طرز تهیه مرغ بریان

نوبت به رسیدن خارج کردن مرغ از یخچال است بعد از خارج کردن مواد داخل شکم مرع را خارج میکنید. پا های مرغ را با نخ به یکدیگر ببنید. و بعد داخل فویل میپیچیم.  سیب زمینی ها را بشویید و خوب خشک کنید و با پوست داخل فویل بگذارید. و  اگر هم دوست داشتید مرغ بریان نمکی باشد می توانید در این مرحله ام بعد از اینکه مرغ را روی نمک قرار دادید و باز هم مقدار زیادی نمک روی آن بریزید. توجه کنید که این مرحله هم مثل مرحله قبلی گفته شده برای تهیه مرغ بریان نمکی است.

خب روی ظرف دمکنی قرار دهید و بعد یک ربع با حرارت بالا می گذاریم بپزد و سپس به مدت 2 ساعت با حرارت متوسط قرار میدیم روی حرارت تا خوب بپزد. بعد از پخته شدن مرغ فویل رو برمیداریم. و بازهم مقداری زعفران دمکرده و  کره آب شده و آبلیمو را با هم ترکیب کرده و روی مرغ میمالیم و بعد از 15 دقیقه از روی حرارت بر می داریم.

تهیه سس مرغ بریان

خب می رسیم مواد داخل شکم مرغ که در مراحل قبل آن را از شکم مرغ خارج کردید. نیازی نیست آن ها را دور بریزید. آن را سرخ کرده و با مقداری  آبلیمو و زعفران آبکرده و پوره گوجه فرنگی و کره مخلوط کنید. و به عنوان سس روی مرغ بریان بریزید.

نکته : برای هرچه بهتر شدن طعم مرغ بریان خود می توانید روی مرغ مقداری آویشن بریزید و بعد داخل فویل بپیچید ا طعمی متفاوت و خوشمزه تری را احساس کنید.