عوارض مصرف زیاد ویتامین ها کدام ها هستند

عوارض مصرف زیاد ویتامین ها : ویتامین های مورد نیاز بدن از مواد غذایی و اغذیه های که روزانه مصرف می شوند به دست می آید.هر مواد غذایی ویتامین های خاص خودش را دارد مانند لبنیات که سرشار از ویتامین D هستند کمبود ویتامین در بدن باعث ضعف سیستم دفاعی بدن و ابتلا به بیماری های مختلف می شود.ویتامین ها از دسته ترکیبات آلی هستند که وجود آن ها برای جذب کالری مواد غذایی، رشد جسم، تندرستی، اعمال حیاتی بدن لازم و ضروری است.و فقدان بعضی از آن ها باعث بیماری هایی مانند بری بری و پلاگر می شود.کلمه ویتامین ریشه در یک کلمه یونانی دارد که این کلمه ویتا است که به زبان یونان باستان به معنای زندگی است.ویتامین ها در بدن نقش های مختلفی دارن برخی از آن ها شرایط را برای جذب بهتر غذا در روده فراهم میکنند برخی یک کالیزور هستند برخی ویتامین ها نیز به رشد و بازسازی سلول های مرده یا آسیب دیده کمک می کنند.اما مصرف بیش از حد ویتامین ها نیز مانند فقدان ویتامین ها آن ها باعث مشکلاتی در بدن می شود.به عنوان مثال ویتامین B6 که از مصرف سبزی ها وغلات جذب بدن می شود یکی از ویتامین های مفید برای بدن است که برای خون سازی در بدن مفید است اما مصرف بیش از اندازه این ویتامین باعث اختلال ها و عوارض عصبی در بدن می شود. هم چنین ویتامین c که مرکبات از جمله مواد غذایی هستند که سرشار از این ویتامین هستند.این ویتامین نیز یک ماده کاملا موثر در پیشگیری از سرطان است اگر در مصرف آن زیادی روی شود باعث اختلال ها و مشکلاتی در سیستم گوارشی و سیستم دفع ادرار می شود.در این مقاله سایت نازشو قرار است شما را با  انواع ویتامین ها و خواص و عوارض مصرف زیاد ویتامین ها آشنا کنیم امیدواریم با مطالعه این مقاله  اطلاعات پزشکی و سلامتی خود را اقزایش دهد.

 

ویتامینE

ویتامین E از دیگر ویتامین‌های محلول در چربی است.. این ویتامین به ‌طور طبیعی در جوانه‌ها (غلات و حبوبات)، غلات سبوس‌ دار و روغن‌ های گیاهی وجود دارد. ویتامینE از ویتامین‌های ضروری برای انسان است و موجب سلامت و استحکام غشاهای سلولی و محافظت سلول می ‌شود. این ویتامین جزو ویتامین‌های آنتی‌اکسیدان می‌ باشد و در پیشگیری از بروز سرطان و بیماری‌های قلبی- عروقی موثر می‌ باشد.. اثرات ویتامینE در پیشگیری از بیماری‌های دیگری نیز به اثبات رسیده است. مسمومیت حاصل از مصرف زیاد ویتامین E ، کمتر از سایر ویتامین‌های محلول در چربی است، زیرا بدن انسان قادر به تحمل مقادیر بالای این ویتامین است، ولی چنانچه ویتامینE در مقادیر خیلی بالا و به صورت قرص، کپسول یا فرم‌های تزریقی مصرف شود، باعث مسمویت ویتامینی در بدن می شود.

عوارض حاصل از مصرف خیلی زیاد مکمل ویتامین E :

مانع استفاده‌ی بدن از سایر ویتامین‌های محلول در چربی می‌ شود. بنابراین ممکن است انسان در معرض کمبود سایر ویتامین‌های محلول در چربی قرار گیرد.
– با رسوب کلسیم در استخوان‌ها اختلال ایجاد می ‌کند.
– موجب اختلال در ذخیره‌ی ویتامین‌ A در کبد می شود و مقدار آن را کاهش می ‌دهد.
– می ‌تواند زمان انعقاد خون را نیز افزایش دهد.
مصرف منابع غذایی ویتامینE در حفظ سلامت انسان تأثیر مهمی دارد و چنانچه به مقدار زیاد مصرف شود، خطر مسمومیت و ایجاد عوارض و اختلالات ناشی از آن را ندارد. بنابراین بهتر است به جای مصرف منابع دارویی ویتامینE ، از منابع غذایی آن استفاده شود.

عوارض مصرف زیاد ویتامین ها

         عوارض مصرف زیاد ویتامین ها

 

ویتامین B1

وتیامین یا ویتامین B1 از ویتامین‌های محلول در آب است که در سلامت اعصاب نقش مهمی دارد و کمبود آن باعث ایجاد عوارض عصبی می ‌شود.
براساس تحقیقات، تزریق مقادیر بالای این ویتامین عوارضی از قبیل سردرد، تشنج ، ضعف عضلات، بی ‌نظمی در ریتم قلب (آریتمی قلبی) و واکنش‌های آلرژیک را ایجاد می ‌نماید. در حالی که استفاده از منابع غذایی سرشار از ویتامین B1 نه تنها در انسان عارضه‌ ای ایجاد نمی ‌کند، بلکه در حفظ سلامت و فعالیت سیستم عصبی نقش مهمی به عهده دارد.

ویتامین B3
نیاسین یا ویتامین B3 از دیگر ویتامین‌های گروه B می‌ باشد که در منابعی مانند گوشت کم‌ چرب، مرغ، ماهی، بادام‌ زمینی و مخمر یافت می ‌شود.
این ویتامین در سوخت و ساز مواد انرژی ‌زا نقش مهمی دارد. همچنین در تنفس داخل سلولی دخالت دارد.
مضرات استفاده مکرر از منابع دارویی نیاسین عبارتند از:
– عوارض آلرژیک، از قبیل گر گرفتگی
– تشدید جراحات بیماران مبتلا به زخم ‌معده
– تشدید عوارض آسم
– به جا گذاشتن اثرات سمی در کبد
– ایجاد اختلالات کبدی

ویتامین B6
یکی دیگر از ویتامین‌های گروه B، پیریدوکسین یا ویتامین B6 است که در سلامت اعصاب و نیز خون سازی موثر است.
این ویتامین در موادی مانند گوشت، غلات سبوس‌دار، سبزی‌ها و مغزها وجود دارد که با مصرف این مواد نیاز انسان به این ویتامین تامین می ‌گردد، ولی استفاده‌ی زیاد و بی‌ رویه از منابع دارویی ویتامین B6 می ‌تواند به ایجاد عوارض عصبی همراه با اختلالات در راه رفتن، ضعف و بی ‌خوابی منجر شود.

اسید فولیک
اسید فولیک از ویتامین‌های گروه B محسوب می شود و در خون ‌سازی تأثیر مهمی دارد. اگر مکمل این ویتامین به مقدار زیاد مورد استفاده قرار گیرد، ترکیبات غیرقابل جذبی با روی تشکیل می‌ دهد، در نتیجه از جذب این عنصر جلوگیری می ‌کند و موجب دفع روی و عوارض کمبود این ماده‌ی معدنی در بدن می ‌شود.

ویتامین C
ویتامین C که مانند ویتامین ‌های گروه B در آب محلول است در سلامت انسان اثرات مهمی دارد و در حفظ مقاومت بدن در برابر بیماری‌ها، استحکام بافت پیوندی، استحکام و سلامت استخوان‌ها، دندان‌ها و لثه موثراست.
این ویتامین در منابع گیاهی مانند سبزی‌ های برگ سبز و دیگر انواع سبزی مانند: گوجه ‌فرنگی، فلفل سبز، فلفل دلمه ‌ای و نیز میوه‌هایی مانند مرکبات ، توت ‌فرنگی و کیوی به مقدار قابل توجهی وجود دارد.
چون این ویتامین جزو ویتامین‌های آنتی‌اکسیدان محسوب می‌ شود، در پیشگیری از سرطان موثر است.
چنانچه این ویتامین از طریق منابع غذایی جذب بدن شود، موجب حفظ سلامت انسان و افزایش مقاومت در برابر عفونت‌ها می ‌شود، ولی زیاده روی در مصرف منابع دارویی آن باعث ایجاد اختلالات گوارشی، اسهال، خطر ابتلا به سنگ اگزالات در مجاری ادراری و آدابتاسیون با مقادیر بالا (یعنی بدن به مقادیر بالای این ویتامین عادت می ‌کند و دیگر منابع غذایی پاسخگوی نیاز انسان به ویتامین C نخواهد بود) می ‌شود.

امیدواریم مقاله عوارض مصرف زیاد ویتامین ها  مورد توجه شما قرار گرفته باشد نظرات و پیشنهاد های خود را برای ما ارسال کنید.

مطالب مرتبط