ماش پلو خوشمزه همراه با گوشت

برای شما در این مطلب از سایت نازشو در یکی دیگر از آموزش های آشپزی درست کردن ماش پلو را قرار دادیم. ماش که گیاهی بومی و پر مصرف در هندوستان می باشد اما در ایران بسیار رواج دارد و مردم این نوع حبوبات را به عنوان کشت دوم می کارند و برای همین ماش از حبوباتی است که در ایران هم استفاده می شود اما بسیاری از مردم مناطق مختلف ایران درباره این حبوبات موارد زیادی نمی دانند حتی در بسیار از نقاط با این ماده غذایی گیاهی غذایی تهیه نمی کنند اما ماش یکی از حبوبات بسیار پرخاصیت است که نفع آن بسیار بسیار کم است از جمله استان های که استفاده ماش در آن ها زیاد است می توانند به گلستان اشاره کرد اما برسیم به خود ماش پلو که انواع مواد از جمله مرغ ، شوید ، هویچ و … تهیه می شود اما ما در اینجا برای شما طرز تهیه ماش پلو را به همراه گوشت چرخ کرده را قرار دادیم که امیدواریم مورد توجه شما قرار گیرد.

مواد لازم برای تهیه ماش پلو با گوشت

ماش 1 پیمانه
خرما به تعداد لازم
پودر سیر به مقدار لازم
پیاز متوسط 1 عدد
زردچوبه به مقدار لازم
گوشت چرخکرده 250 گرم
برنج 2 پیمانه
نمک و فلفل به مقدار لازم

طرز تهیه ماش پلو با گوشت

با اینکه ماش نفح زیادی ندارد اما بهتر یک شب قبل از تهیه آن مثل حبوبات دیگر در آب قرار دهید و مثل سایر حبوبات آب اش را عوض کنید. برای اینکه کار را آغاز کنیم شما باید پیاز رو خلالی خرد کنید و بعد مقدار کمی روغن رو داخل تابه ریخته و پیاز رو بهش اضافه کنید و اجازه تا پیاز خوب تفت بخورد بعد نوبت می رسد به اینکه گوشت چرخ کرده رو به پیاز اضافه کنید و همراه با هم به تفت دادن ادامه دهید تا گوشت کم کم نرم شود. بعد با پشت قاشق به گوشت فشار بیارید تا از هم باز بشه و به صورت یکنواخت تفت داده بشند.

زمانی که دیدید در ماهی تابه گوشت از هم باز شد و تغییر رنگ پیدا کرد، نمک و زردچوبه رو به همراه سایر ادویه ها به گوشت اضافه کنید و با هم ترکیب کنید بعد کمی حرارت کم بعد آن را خاموش می کنیم. در گام بعدی نیز شما باید ماش رو که آبکش کنید داخل یک قابلمه  که از قبل کمی گرمش کردیم می ریزیم و با مقدار خیلی کمی روغن کمی تفت دهید در حدی که شفاف شود.

در گام بعدی کار شما باید مقدار مناسبی آب به ماش های تفت داده شده اضافه کنید و اجازه مدیم برای 9 تا 13 دقیقه نیم پز بشه، من بعد از نیمه آماده شدن ماش، اون رو آبکش می کنیم در غیر این صورت مجدداً حدودا 1/5 لیتر آب رو به جوش میاریم و  کمی نمک اضافه می کنیم، بعد برنج رو اضافه می کنیم و مجددا برای 8 تا 10 دقیقه اجازه می دیم تا برنج هم نیم پز بشه. در زمان پخت برنج با کمک یک قاشق کف های حاصل از نشاسته برنج که روی آب باقی میمونه رو می گیریم تا مزه برنج هنگام پخت تحت تاثیر قرار نگیره. من برای رنگ دادن به برنج از نوک قاشق چایخوری زردچوبه هم استفاده می کنیم و اون رو هنگام جوشیدن برنج بهش اضافه می کنم.  این مورد به دلخواه است اگر مثل من ماش رو جدا پخته بودین در اواخر نیم پز شدن برنج ماش رو هم اضافه کنین و بعد همراه با هم ابکش کنین.

و در پایان هم بعد از آبکش کردن برنج و ماش، مقداری روغن کف قابلمه ای روی حرارت ملایم قرار می دهیم و میریزیم و بعد از اینکه داغ شد برنج رو یک لایه کف قابلمه میریزیم. سپس نیمی از مایه گوشتی که آماده کردیم رو لابه لای برنج می ریزیم و به همین صورت ادامه می دهیم که دیگر خودتا بقیقه کار حتما بلد هستید و دیگر نیازی به طولانی کردن مطلب نیست.