خواص عناب

مهم ترین خواص عناب در طب سنتی

مهم ترین خواص عناب در طب سنتی

در این مطلب از وب سایت تفریحی و سرگرمی نازشو می خواهیم برای شما مهم ترین خواص عناب در طب سنتی را بررسی کنیم عناب که از پرخواص ترین مواد خوراکی است که بسیاری با خواص آن آشنا نیستند و ما در این مطلب تلاش کردیم خلاصه کوتاهی از مهم ترین فواید و خواص عناب را برای شما در این مطلب منتشر کنیم که امیدواریم مورد توجه شما قرار گیرد.

آشنایی با عناب

عناب درختچه‌ای است متوسط که ارتفاع آن تا ۱۰ متر نیز می‌رسد. عناب بومی مناطق گرمسیر و خشک بوده و برگ‌های کوچک سبزرنگ، بدون کرک و تخم‌مرغی شکل آن در زمستان می‌ریزد. میوهٔ عناب که دارای خواص دارویی عناب بسیار زیادی می‌باشد در ابتدا سبز و گرد بوده و پس از رسیدن به رنگ قرمز و زیتونی شکل درآمده و چروک می‌خورد. عُناب را «خرمای قرمز» و «خرمای چینی» نیز می‌نامند.خراسان جنوبی قطب تولید عناب کشور ایران می‌باشد.

نتایج مطالعات نشان دادند که عناب دارای اثرات آرام‌بخش و ضد بدخلقی بوده و در طب سنتی چین و کره از آن به عنوان دارویی برای کاهش اضطراب و تقویت کننده معده ، طحال و سیستم گوارشی استفاده می‌شود. عناب گیاهی چوبی با برگ‌های ساده، چهار تا پنج برگی، در لبه‌ها حامل کاسبرگ‌ها و گلبرگ‌ها است که غالبا تحلیل رفته‌اند.

خواص عناب

میوه درخت عناب شفت، کروی و یا بیضوی، به رنگ قرمز یا قهوه‌ای تیره دیده می‌شوند. شاخه‌های جوان درخت عناب ابتدا سبز تیره و سپس به رنگ قرمز تیره در می‌آیند و این گیاه دارویی ابتدا در کشور چین و پس از آن درکشورهای هندوستان، افغانستان، پاکستان و ایران کشت شده است. عناب درختچه‌ای متوسط است که ارتفاع آن تا 10 متر نیز می‌رسد، میوه زیتونی شکل عناب که دارای خواص دارویی است، ابتدا سبز بوده و پس از رسیدن به رنگ قرمز درآمده و چروک می‌خورد.
از ترکیبات موجود در عناب می‌توان به ساپونین‌ها، فلاونوییدها، موسیلاژ (لعاب)، مواد قندی، ویتامین‌های آ، ب 2 و ث، املاحی مانند کلسیم، فسفر و آهن اشاره کرد.

این مطلب هم احتمالا مورد علاقه شما باشه  خواص چای ترش فوق العاده خوشمزه

نتایج مطالعات نشان دادند که عناب دارای اثرات آرام‌بخش و ضد بدخلقی بوده و در طب سنتی چین و کره از آن به عنوان دارویی برای کاهش اضطراب و تقویت کننده معده، طحال و سیستم گوارشی استفاده می‌شود.

همچنین در مطالعات مختلف بیان شده است که عناب خون را تصفیه کرده؛ باعث دفع سموم از بدن شده و از بروز مشکلات قلبی جلوگیری می‌کند. همچنین مشخص شده است که عناب، دندان‌ها را در برابر پوسیدگی مقاوم می‌سازد، بهترین منبع ویتامین C ، میوه جات و سبزیجات تازه است. مقدار ویتامین C موجود در آن‌ها بستگی به شش فاکتور اصلی دارد که شامل؛ تولید و شرایط آب و هوایی، مرحله رسیدن و موقعیت روی درخت، گونه و نوع میوه است.

وی با بیان اینکه پارامترهای مورد استفاده برای فرآیند در محصولات مختلف، نوع بسته بندی، مدت زمان انبارداری و دماهای مختلف نگهداری است، میوه عناب تازه از لحاظ تغذیه‌ای بسیار با ارزش بوده و در صنایع غذایی و داروسازی کاربرد بسیار دارد.  عناب تازه نیز یکی از میوه‌هایی است که پس از برداشت به سرعت دچار افت کیفیت می‌شود و علل اصلی این افت کیفیت در عناب در بررسی‌های گوناگون به صورت افت وزن، تغییرات رنگ، نرم شدن، ایجاد سوراخ‌های سطحی، کاهش اسیدیته و همچنین کاهش مواد موثره ذکر شده است.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *