8 تا از مکان های دیدنی رشت
با نزدیک شدن به عید نوروز 1397 سیر سفر های مردم به استان زیبای گیلان نیز شروع می شود. اما یکی از شهر های که کمتر شاید مردم ایران با مکان های دیدنی خاص آن آشنا باشند رشت است. وقتی مسافران به گیلان سفر می کنند بیشتر به سواحل انزلی ، مناطق دیدن ماسوله و قلعه رودخان و …. سر می زنند و غافل از اینکه گیلان نقطه به نقطه خودش جای دیدنی دارد که در مطلب 10 تا از بهترین مکان های دیدنی گیلان نیز سعی کردیم کمی شما را با مکان های زیبا دیگر گیلان که مسافران کمتر به آن ها سر میزندن را معرفی کنیم که خدا شکر امروز این مکان بسیار پربازدید تر از قبل شدند و مردم هم علاقه بیشتری پیدا کرده اند که بجای بازدید از مکان های تکراری استان از جاذبه های دیدنی این استان زیبا بازدید کنند و لذت ببرند و در این مطلب هم می خواهیم مکان های دیدنی رشت مرکز استان گیلان را به شما معرفی کنیم که کمی شاید هنوز مردم ایران با بیشتر آن ها آشنا نیستند و ما سعی می کنیم چند تا از بهترین ها و زیباترین ها را در این مطلب از سایت نازشو به شما دوستان گرامی معرفی کنیم.
1- دریاچه سد سقالکسار ( سد خاکی )
این بار مسیرتان را به سمت مرکز گیلان کج کنید و سقالکسار را ببینید.این نام را شاید کمتر شنیده باشید اما وقتی بدانید دریاچه ای زیبا با این نام در شمال کشور وجود دارد، ممکن است دوست داشته باشید یکی از همین روزها بار و بندیلتان را ببندید و راهی گیلان شوید تا از نزدیک تمیزترین و زیباترین دریاچه سدی ایران را ببینید.
دریاچه سد سقالکسار در روستایی به این نام در استان گیلان، 15 کیلومتری جنوب شهر رشت قرار دارد. دقیق ترش را بخواهید می شود بین راه آقاسید شریف تا جیرده. این دریاچه که آب آن از ریزش های جوی و چشمه ساران منطقه تامین می شود یکی از دیدنی ترین نقاط گیلان است که به خاطر تمیزی اش معروف شده.
شاید یک دلیل آن هزینه ای باشد که مسافران برای ورود به جاده منتهی به این دریاچه باید بپردازند و همچنین کیسه زباله هایی که در ابتدای جاده به هر مسافری داده می شود تا آن را پر کرده و دوباره در زمان بازگشت به متصدیان برگردانده شود و در ازای آن دو سوم ورودی پرداخت شده را پس بگیرند.
ارتفاع دریاچه سقالکسار از سطح دریا 64 متر، طول دریاچه در حدود 600 متر و عرض آن 500 متر است اما اگر بخواهید از روستای سقالکسار بدانید باید بگوییم که طبق سرشماری سال 1390 این روستا 307 خانوار با حدود 900 نفر جمعیت دارد که بیشترشان به زراعت برنج و پرورش ماهی گوشتی و قرمز مشغول هستند.
سقالکسار مناطق دیدنی بسیار زیبایی دارد که برای دیدنشان باید تا روستا بروید و آنها را از نزدیک ببینید. زمین های سبز، بافت روستایی دست نخورده و مردم خوش برخورد و پذیرایی که شما را بی بهانه پای سفره هایشان دعوت می کنند، می توانند زیباترین سفر شمالی شما را رقم بزنند. دسترسی به این روستا از طریق 10 کیلومتری جاده جیرده، بعد از بقعه آقاسید شریف، روستای توریستی سقالکسار امکانپذیر است.همچنین از جاده قزوین به رشت، بعد از پلیس راه، تقاطع روگذر به سمت فومن، آقاسید شریف (که موزه میراث روستایی در این مسیر واقع شده است) از دیگر مسیرهای دسترسی می باشد.
2- پارک جنگلی سراوان
پارک جنگلی سراوان از قدیمی ترین عرصه های جنگلی گیلانِ که به خاطر گونه های متنوع گیاهی که داره در سطح کشور و حتی جهان کم نظیرِ. ابتدای ورودی پارک جنگلی سراوان یک آبگیر کوچک داره که فوق العاده زیباست. یک سکوی چوبی براش ساختند و دو تا قایق قو شکل هم برای گشت و گزار گذاشتند. یکی از جاذبه های پارک جنگلی سراوان وجودِ موزه میراث روستایی کشورِ که در قسمتی از این پارک زیباست.
3- باغ محتشم و عمارت کلاه فرنگی
مکان های دیدنی رشت
مکان های دیدنی رشت عمارت کلاه فرنگی از جمله آثار دوره قاجاریه شهر رشت است و در ضلع جنوبی باغ محتشم این شهر قرار دارد.
این عمارت بنایی فاخر و به یادگار مانده از اواخر دوران قاجار است و چون در باغ محتشم ساخته شده از جمله جاذبههای دیدنی شهر رشت به حساب میآید.
عمارت کلاه فرنگی دارای 4 طبقه است اما از بیرون به نظر میآید که 3 طبقه دارد. طبقات اول و دوم هر یک دارای دو اتاق است و این اتاقها هر یک به وسیله پنجرههایی نورگیری داخلی و تهویه مناسب را در فصل گرم سال فراهم میکنند.
بلندترین اتاق این عمارت هشتگوش و از هر سو دارای پنجرههایی است که رو به باغ باز میشود و مصالح به کار رفته در آن آجر، چوب و گچ است.
مصالح به کار رفته در بنا از جنس آجر و چوب بوده و بام آن به صورت خرپشته ای و پوشش آن از جنس سفال خمره ای تعبیه شده،که در زیر آن سفال هایی قرار گرفته اند که کار آنها عایق بندی گرمایی و سرمایی ساختمان و نگه داری سفال می باشد.
دور تا دور ساختمان در طبقه اول به صورت ایوان و در طبقه دوم به صورت بالکنی چوبی است، که 68 ستون بالکن بام ساختمان را مهار کرده، دامنه ساختمان از سر شیرهایی چوبی ساخته شده که به صورت دو پوش است که برای جلوگیری از ریزش برف و باران به داخل ساختمان طول آن را بلند گرفته اند.
این بنا در گذشته محل سکونت تابستانی حکام و فرمانداران شهر بود که با توجه به تغییر شرایط اجتماعی جامعه مورد بهرهبرداریهای گوناگون از جمله خانه شطرنج شهر- رستوران پارک و غیره گردیده. این عمارت بعدها توسط میراث فرهنگی گیلان تبدیل به مرکز آموزش هنرهای سنتی در سطوح استان شد.
از عوامل تزئینی بنا میتوان به عواملی چون سرشیرها – اشک های جلو دامنه ی بنا – دستک ها و نرده ی بالکن اشاره کرد.
عمارت کلاه فرنگی در سال 1375 توسط سازمان میراث فرهنگی و گردشگری با شماره 1764 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.
4- پارک ملت رشت
این پارک مکان های دیدنی رشت یکی از باغ های قدیمی رشت به نام “سیاه باغ” بوده ، درختای این پارک اغلب قدیمیاند ، اینجا پس از طراحی و بازسازی به عنوان بوستان ملت افتتاح شده تا محلی برای آرامش همگان باشه .
پارک ملت یکی از مراکز ورزش همگانی صبحگاهی در رشته که همه روزه افراد زیادی رو برای ورزش همگانی به داخل پارک میکشونه.
علاقمندان به ماهی خوبه بدونین یک مجتمع اکوواریومی که ۶۸۰ قطعه از ماهیان کمیاب تزیینی شمال و جنوب کشور و ۲۸ قطعه خرچنگ داره، دراین پارک به بهره برداری رسیدِ.
این پارک به خاطر کمپینگ بزرگی هم که داره پذیرای مسافران بیشماری از سراسر کشور .
5- خانه میرزا کوچک خان جنگلی
مکان های دیدنی رشت
مکان های دیدنی رشت به سنه ی ۱۲۵۷ هجری شمسی، یونس استاد سرایی که بعدها به میرزا کوچک خان نام بردار شد، در یکی از خانه های زیبای شهر بارانی رشت متولد شد.<خانه ی اجدادی میرزا بزرگ، پدر یونس، اکنون میزبان گردشگران بیشماری ست از سرتاسر ایران و جهان؛ آن ها که همه داستان نبرد میرزا را می دانند، به محضی که پا به خانه می گذارند، بغضی محو حنجره ی تک تک شان را فشار می دهد، و غمی پرغرور وجودشان را پر می کند.نخستین چیزی که توجه را در بدو ورود به زادگاه میرزا به خود جلب می کند آن جمله ی معروف میرزاست که روی دیوار خانه نوشته شده: ” من استقلال ایران را خواهانم و بقای اعتبارات کشور را طالبم.”این بنا به مساحت ۳۰۰ متر مربع شامل دو طبقه است که هر طبقه چهار اتاق، ایوان و دو پلکان در دو طرف خانه برای ورود به ایوان و اتاقهای طبقه بالا دارد و در حال حاضر شهرداری رشت مالک اصلی آن است.طبقه پایین نمایشگاهی دائمی از کتب مربوط به تاریخ گیلان و نهضت جنگل را در خود جای داده و طبقه بالا اتاقهای محل زندگی خانواده استادسرایی مانند آنچه در قدیم وجود داشته بازسازی شده است. در گوشه و کنار خانه هم روی دیوارها عکسها و اسنادی از دوران مبارزات نهضت جنگل نصب شده است.
6- شهرک امامزاده هاشم رشت
کیلومتر ۲۵ جاده رشت به تهران شهرک امام زاده هاشم قرار گرفته که به خاطر قرار داشتن بقعه امام زاده در طول سالیان مدید جمع کثیری از اهالی گیلان و استان ها مجاور برای زیارت امام زاده و خرید محصولات منطقه به این شهرک سفر می کنن.
طبیعت شهرک فوق العاده زیباست. مزارع برنج در کنار سپید رود در چهار فصل سال چشم انداز بکری داره که از ارتفاعات مجاور شهرک می شه تمام آن را مشاهده کرد،در اینجا به هر سو که می نگری یک نمای تازه می بینی.
اصالت خانه های روستایی اش، کوچه های خاکی و قیری نشده اش، شاخه های نشکسته درخت هایش و قله هایی که در دوردست از برف پوشیدهاست حس خوبی به هر طبیعت دوستی می ده .
7- بوستان مفاخر رشت
یکی دیگر از مکان های دیدنی رشت پارک مفاخر رشت یکی از پارک های زیبا و بی نظیر رشت است . پارک مفاخر در خیابان گیلستان در نزدیکی پارک دانشجو و استخر عینک قرار دارد .
پارک مفاخر در واقع باغ سالاریا یا باغ بذر چمارسرا است که در سال ۱۳۲۶ به عنوان اولین نمونه جنگلداری توسط اداره کل منابع طبیعی گیلان مدیریت و نگه داری می شد .
در سال ۹۳ این باغ در اختیار شهرداری قرار گرفت و به صورت شکل امروزی خود در آمد . به سبب نام گذاری این پارک به نام مفاخر تمامی معابر و خیابان های موجود در این پارک به نام مشاهیر بزرگ گیلان نام گذاری شده است .
از نکات جالب توجه این پارک مبلمانه بودن آن است و انواع میز های بازی در این پاک موجود می باشد .
8- تالاب عینک رشت
از زیباترین مکان های دیدنی رشت می توانند بهتالاب عینک در گیلان اشاره کرد که به دلیل آن که در عکس های هوایی شبیه عینک است به این نام خوانده میشود. این تالاب بزرگترینتالاب شهری ایران و دومین تالاب بزرگ استان گیلان است. دریاچه عینک یا مرداب عینک تالابی است طبیعی که در منطقه ۴ شهر رشت در استان گیلان واقع شده است.که از شرق به تقاطع غیر هم سطح شهدای گمنام از شمال به بلوار شهید افتخاری از جنوب به پارک دانشجو و مناطق مسکونی غیرمجاز و از غرب به شرکت دخانیات رشت محدود است.این مرداب از مناطق گردشگری مهم شهر رشت محسوب میشود. محیط تالاب عینک در گیلان ۱۲ کیلومتر و پهنه آبی آن ۴۴ هکتار و حریم و پهنه ساحلی و خشکی آن ۱۶۳ هکتار است. این تالاب تاکنون از سوی سازمان حفاظت محیط زیست ایران تحت پوشش کنوانسیون رامسر قرار نگرفته است؛ و وضعیت نامناسب زیست محیطی دارد.