نان شکلاتی خانگی بسیار خوش طعم و مزه
نان های طعم دار یکی از محبوب ترین عصرانه های ایرانی است و در این بین بسیاری این نان ها را به عنوان صبحانه سریع و راحت استفاده می کنند و در مراکز شهر ها حتما فروشگاه فروش این نان ها را بسیار دیده اید که برخی کیفت بسیار خوبی دارند و برخی هم اصلا خوب نیستند برای تهیه یک نان طعم دار بسیار خوشمزه شما ابتدا باید مواد اولیه خوب داشته باشید سپس روش ترکیب ، و پخت نان را به خوبی یاد بگیرد که در برخی از مواقع افراد باید چند بار اینگونه نان ها را درست کنند تا در آن ها بتوانند وارد شوند. اما اگر نمی خواهید برای حرفه ای شدن حتما چند بار تجربه کنید از تجربه که در قالب متن در این پست در اختیار شما قرار گرفته است استفاده کنید و یک نان بسیار خوش طعم و مزه خانگی با طعم شکلات درست کنید و لذت ببرید. در ابتدا عرض کنم که شما مقدار مواد اولیه که مشاهده می کنید برای حدود 5 نفر تا 6 نفر کافی می باشد.
مواد لازم برای تهیه نان شکلاتی بسیار خوشمزه خانگی
پودرخمیر مایه: از نوع معمولی: 2 ق چ (6 گرم)… از نوع فوری: 1.5 قاشق چایخوری (4.5 گرم)
شیر گرم (دست را نسوزاند): 180 میلی لیتر
رومال: مخلوطی از 1/2 ق غ عسل + 2 قاشق غذا خوری کره آب شده + 1 قاشق غذا خوری شیر
کره آب شده: 4 قاشق غذا خوری
شکر: 1 ق مرباخوری
آب گرم (دست را نسوزاند): 60 میلی لیتر
عسل: 1/4 پ
آرد نان پزی و یا آرد همه منظوره :280 – 300 گرم… 2.5 پیمانه یا کمی بیشتر
روغن مایع: 2 قاشق غذا خوری
نمک: 1/3 قاشق چایخوری
پودر کاکائو: 1.5 قاشق غذا خوری(بهتر است در 2 قاشق غذا خوری آب گرم حل شود)
چیپس شکلات یا شکلات ریز خرد یا رنده شده: 5-4 قاشق غذا خوری
طرز تهیه نان شکلاتی خوش طعم و مزه خانگی
برای شروع کار شما باید در گام نخست آب گرم که بعد از جوش آمدن کمی خنک شده باشد را به همراه شکر را با هم مخلوط و خمیرمایه را به آن اضافه کنید، با قاشق 2 دور هم بزنید و 10-15 دقیقه در جای گرم قرار دهید تا عمل بیاید (چند سانتیمتر کف کند) .در کاسه بزرگی شیرگرم، کره آب شده، روغن مایع و 1/4 پیمانه عسل را مخلوط کنید، خمیر مایه عمل آمده را بیافزایید و با قاشق چوبی 2 دور به آرامی هم بزنید . مخلوط آرد و نمک را کم کم با الک اضافه کنید و با قاشق چوبی به هم زدن ادامه دهید تا وقتی مخلوط به شکل خمیر وسط کاسه جمع شود… مراقب باشید بیش از اندازه آرد نریزید زیرا خمیر خشک و بدحالت میشود . قبل از ورز دادن خمیر را به 2 قسمت تقسیم کنید که یکی کمی کوچکتر از دیگری باشد .به قسمت کوچکتر 2 ق غ پودر کاکائو یا پودرکاکائوی مخلوط با آب اضافه کنید . هر کدام را جداگانه خوب ورز دهید .
نکته : اگر احساس کردید مقداری به دست میچسبد کاسه را تکان دهید تا خمیر چندین بار به دیواره ظرف کوبیده شود و چسبندگیش کم کم از بین برود، سپس به ورز دادن ادامه دهید هر قسمت را کاملا گرد کنید، ناصافی ها را به زیر بدهید، سطحش را کمی چرب کنید، در کاسه چرب شده جداگانه بگذارید، با پلاستیک بپوشانید، 1 الی 1.30 ساعت استراحت کند تا 2 برابر شود .پس از حجیم شدن مشت خود را 3-4 بار در خمیر فرو کنید تا حباب ها بترکد . هر کدام (کاکائویی و ساده) را به 2 قسمت تقسیم کنید .روی سطحی که مقدار خیلی کمی آرد الک شده، هر 4 قسمت را به شکل لوله دراز و شیلنگ مانندی به طول 40 تا 45 سانتیمتر درآورید .
تصویر نان شکلاتی
هر قسمت را با وردنه باز کنید تا نوار مانند شوند، لوله های سفید با پهنای 8 سانت و لوله های کاکائویی با پهنای 6 سانت. ضخامت مناسب 0.7 میلیمتر است . نکته : * مراقب باشید لبه نوارها ضخیم نباشد تا با روی هم قرار گرفتن بافت خمیری حاصل نشود . داخل نوارهای شکلاتی را در یک خط مستقیم چیپس شکلات یا شکلات خرد شده بریزید و با روی هم آوردن لبه ها به حالت لوله در آوردید… چند سوراخ با خلال دندان رویش ایجاد کنید . هر لوله شکلاتی را درون نوار سفید جای دهید و باز چند جای لوله سفید را هم سوراخ کنید.
حالا دو لوله آماده شده را به شکل شیب دار روی هم قرار دهید و لبه هایشان را به هم بچسبانید تا جدا نشوند . سینی فر را با کاغذ روغنی چرب شده بپوشانید، میتوانید فقط سینی را با قلمو چرب کنید . خمیر را به شکل گرد درون سینی قرار دهید، دستمال آشپزخانه را کمی مرطوب کنید و روی آن قرار دهید تا 45 دقیقه بماند و حجیم شود .فر را با بالاترین درجه روشن کنید تا کاملا گرم شود . با قلم مو رومال را 2-3 بار روی خمیر بمالید . در فر قرار دهید و 1 دقیقه بعد درجه سانتیگراد را روی 190 قرار دهید . 35 تا 45 دقیقه بپزد تا عسلی و خوشرنگ شود… در فر را ابدا باز نکنید تا پف نان نخوابد . بعد از پخت روی توری فلزی قرار دهید، 2-3 ق عسل روی نان بریزید و اجازه بدید کاملا از داغی بیفتد. اگر مطلب کمی طولانی شد بخاطر این است که خواستیم مطلبی جامع در این زمینه برای شما قرار دهیم و تمام نکاتی را که نیازی دارید در این مطلب بتوانید بخوانیدو