ویتامین E ; بهترین منبع های خوراکی این ویتامین را بشناسید
یکی از ویتامین های مورد نیاز و ضرروی بدن ویتامین E می باشد که بسیار این ویتامین را حتما برروی محصولات که برای پوست و مو هستند دیده اند اما این ویتامین چه نقشی در بدن دراد و مصرف این vitamin e چه اثراتی روی بدن دارد را در این مطلب بررسی می کنیم ما همچنین به شما در این مطلب به شما یاد دهیم که در چه مواد خوراکی هایی این vitamin یافت می شود و شما می توانید به جای استفاده از قرص های ویتامین-ای از مواد خوارکی که در دسترس هستند استفاده کنید و مقدار مصرف مورد نیاز بدن خود را تامین کنید و دچار مشکلات مختلفی که می تواند کمبود این vitamin ایجاد کند نشوید در ادامه همراه ما باشید.
همانطور که می دانید ویتامین ها بر اساس حلالیت آن ها در آب و یا در چربی به دو گروه تقسیم می شوند، جزوه ویتامین ای محلول در چربی است ، روند جذب ویتامین های محلول در چربی مشابه جذب چربی است. از آنجا که بیشتر فرایندهای متابولیکی بدن که باعث رشد سلول های ماهیچه ای می شوند به سلامت غشای سلولی وابسته هستند، این ویتامین اهمیت بسزایی دارد. ویتامین های محلول در چربی برخلاف ویتامین های محلول در آب از راه ادرار دفع نمی شوند و در بدن و به ویژه در کبد ذخیره می شوند، به همین دلیل اختلالات حاصل از کمبود آن ها دیرتر ظاهر می شود.
فواید ویتامین E چیست؟
این ویتامین در درمان انواع سرطانها مانند پروستات، پوست و دهان کمک میکند. همچنین ویتامین ای دارای خاصیت ضد انعقادی میباشد که به جریان راحت خون در رگهایی که دارای پلاکتهای چربی چسبنده به دیواره هستند، کمک میکند (بهبود عملکرد سیستم گردش خون). این ویتامین در جلوگیری از ابتلا به سکته مغزی در افراد غیر سیگاری نقش دارد اما در افراد سیگاری خیر. ویتامین E به عنوان یک آنتیاکسیدان محافظتکننده با اکسید شدن کلسترول که مادهای طبیعی است که توسط کبد تولید میشود و برای عملکرد مناسب سلولها، اعصاب و هورمونها در بدن ضروری است مبارزه میکند. دلیل آن هم این است که، ویتامین E میتواند با آسیبهای رادیکالهای آزاد در بدن که منجر به اکسید شدن کلسترول میشوند، مقابله کند.
از دیگر فواید ویتامین E کاهش التهابات هم در بدن و هم در پوست است و باعث جوان و سالم ماندن پوست میشود. این ویژگیهای آنتیاکسیدانی همچنین هنگامی که در معرض دود سیگار یا اشعههای فرابنفش آفتاب باشید، شما را از ابتلا به سرطان پوست محافظت میکند.
ویتامین E میتواند برای تقویت پایداری فیزیکی مورد استفاده قرار گیرد. انرژی را افزایش داده و سطح استرس اکسیداتیو را در عضلات پس از ورزش کردن کاهش میدهد. این ویتامین همچنین قدرت عضلانی را تقویت میکند. ویتامین E با بهبود گردش خون، باعث میشود کمتر احساس خستگی کنید. همچنین دیوارهی مویرگها را مستحکم کرده و سلولهای بدن را تغذیه میکند. همچنین در جلوگیری از سقط جنین نیز بسیار مؤثر است. هرچند ویتامین E مهمترین عامل برای داشتن سیستم ایمنی قوی و پوست و چشمهای سالم است، اما همه فواید و خطرات ویتامین E هنوز خیلی مشخص نیست.
منبع غذایی طبیعی vitamin E
آجیل ها و دانه ها : بسیاری ازغذاهایی که در رژیم غذایی ما جای دارند، حاوی ویتامین E هستند، اما در میان این خوراکی ها آجیل ها منبعی غنی از این ویتامین محسوب می شوند. به عنوان مثال هر اونس بادام ( حدود 30 گرم) حاوی 7.4 میلی گرم ویتامین E است. یک اونس فندوق نیز می تواند حدود 30 درصد از نیاز روزانه شما را به این ویتامین تامین کند. دانه کاج نیز یکی دیگر از منابع غنی این ویتامین است . دانه هایی مثل آفتابگردان، کدو تنبل و کنجد نیز غنی از ویتامین هستند به صورتی که فقط یک چهارم فنجان دانه آفتابگردان حدود 90.5 درصد از نیاز شما به ویتامینE را تامین می کند.
سبزیجات: سبزیجات منبع دیگری است که می تواند ویتامین E مورد نیاز بدن را به خوبی تامین کند. اسفناج و برگ چغندر در میان سبزیجات سرشار از این ویتامین هستند و علاوه بر آن ویتامین های دیگری مثل A و K وC را در خود دارند.
روغن های گیاهی : زوغن های گیاهی مانند روغن دانه آفتابگردان و روغن جوانه گندم نیز به خوبی ویتامین E مورد نیاز بدن را تامین می کنند و توصیه می شود در رژیم غذایی خود آن ها را قرار دهید. اگر بخواهیم بگوئیم روغن جوانه گندم تا چه اندازه غنی از انواع ویتامین هاست باید بگوئیم تنها یک قاشق غذا خوری از آن 100 درصد از ویتامین های مورد نیاز بدن را تامین می کند و دیگر چه بهتر از این!
امیدواریم در پایان این مطلب برای شما مفید واقع شده باشد و از نقش مهم این ویتامین و راه جذب خوراکی آن را به خوبی در این مطلب فراگرفته باشد این مطلب گردآوری شده می باشد و نمی تواند جایگزین دستورات پزشکی باشد.