پروژه ساخت ابر رایانه

پروژه ساخت ابر رایانه ایران کلید خورد

پروژه ساخت ابر رایانه ایران کلید خورد

 به رایانه‌ای اطلاق می‌گردد که در زمان معرفی آن در زمینه میزان ظرفیت محاسبه در واحد زمان در دنیا پیشرو باشد. این عبارت برای اولین بار توسط مجله «نیویورک ورلد» برای اشاره به جدول‌سازهای آی‌بی‌ام در دانشگاه کلمبیا به کار رفت. و کشور های بسیار بسیار محدودی توانایی ساخت ابر رایانه ها را دارند و از این کشور ها می توان به آمریکا و چین نام برد که بهترین ابر رایانه های جهان را دارند. و حال کشورمان پروژه ساخت ابر رایانه را با همکاری جوانان قرار است آغاز کند. و در این راه با چالش بسیاری روبه خواهیم بود. اما با شناختی که از توانایی جوانان با استعداد خود سراغ داریم مطمن اند می توانیم به ساخت ابر رایانه ایرانی برسیم البته اگر مدیریتی خوبی هم داشته باشیم و مثل بسیار از پروژه ها مثل تولید سیستم عامل بومی برای کامپیوتر کار را رها نکنیم.  در این باره رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات در این نشست گفت :

پروژه ساخت ابر رایانه

وحید یزدانیان در جریان نشست با جوانان صنعت و دانشگاه در توئیتی با اشاره به آماده ساختن «سیمرغ» برای پر گشودن، نوشت: همانطور که وزیر ارتباطات وعده داده بود، برای ساختن ابر رایانه «سیمرغ»، آستین ها را بالا زده ایم. امروز بازیگران اصلی از صنعت و دانشگاه در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات ( ICT ) دور هم جمع شدند تا با هم افزایی، صنعت ساخت ابر رایانه را در کشور پایه‌گذاری کنند.

رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات در این نشست، بر لزوم اجرایی شدن ایده های جوانان در مسیر درست تاکید کرد و گفت: آنچه مورد تائید وزیر ارتباطات است، موضوع ایده ها و اندیشه های نو و جدید است و باید ایده ها در جهت سیاست کلی وزارت ارتباطات باشد. در این جلسه مقرر شد تا علاوه بر برگزاری نشست های صمیمانه با جوانان، سامانه جذب ایده ها و نظام پیشنهادات برای جذب حداکثری ایده های نو، در مرکز تحقیقات مخابرات راه اندازی شود.

ابررایانه‌های هدفمند و دارای کاربرد خاص

ابررایانه هدفمند ابزارهای محاسباتی با عملکرد بسیار سطح بالا و معماری سخت‌افزاری مناسب حل یک مسئلهٔ خاص هستند. می‌توان در آن‌ها از تراشه‌های FPGA برنامه‌ریزی شده یا چیپ‌های VLSI سفارشی استفاده نمود که عمومیت شان را از دست می‌دهند اما در عوض نسبت قیمت به کاربرد بالاتری ارائه می‌دهند. از آن‌ها برای محاسبات نجومی و کد شکنی‌های بسیار قوی استفاده می‌شود. پیش آمده‌است که یک ابررایانه هدفمند جدید از برخی نظرها از سریع‌ترین ابررایانه وقت سریع تر عمل کند مثلاً GRAPE-۶ که در سال ۲۰۰۲ در برخی مسائل سریع تر از شبیه‌ساز زمین عمل کرد. مثال‌هایی از ابررایانه هدفمند

DEEP BLUE برای بازی شطرنج
ماشین‌ها یا ابزار و قطعات ماشین‌های محاسبهٔ قابل پیکربندی مجدد
GRAPE برای فیزیک نجوم و دینامیک مولکول
DEEP CRACK برای رمزشکنی DES