اصغر فرهادی

 نازشو – اصغر فرهادی باردیگر توانست افتخاری دیگر برای ایران کسب کند، فیلم فروشنده ساخته جدید اصغر فرهادی توانست جایزه بهترین فیلم خارجی اسکار را دریافت کند، تا یک اسکار دیگر به به کارنامه آقای فرهادی اضافه شود. اما نکته ای که خیلی این جایزه را ارزشمند تر می کند این بود که اصغر فرهادی پیام بزرگی به ترامپ و کل دنیا داد. بعد از اینکه ورود ایرانیان به کشور آمریکا ممنوع شد اصغر فرهادی با اینکه می توانست در این مراسم شرکت کند از حضور در آن انصراف داد.

اصغر فرهادی بجای خود فیروز نادری و  انوشه انصاری به عنوان نماینده خود به مراسم اسکار فرستاد. اولین پیام اصغر فرهادی از همین جا شروع می شود دو شخصیت شناخته شده در آمریکا را به عنوان نماینده خود انتخاب کرد. شاید دلیل اصلی این انتخاب این باشد که فرهادی خواست با این کار به ترامپ بگویید که ایرانی های که در آمریکا هستند هیچ وقت دنبال تفرقه افکنی یا آشوب در آمریکا نبودند و همیشه باعث رشد آمریکا شده اند. در ادامه با این دو نماینده آقای فرهادی آشنا می شویم.

انوشه انصاری

انوشه انصاری که متن ارسال شده توسط فرهادی را در موقع دریافت جایزه بهترین فیلم خارجی خواند اولین زن ایرانی است که در سال ۲۰۰۶ به فضا رفته است. او همچنین چهارمین نفری است که هزینه سفر به فضا را خود پرداخت کرده است. انصاری که متولد مشهد است کاوشگر و رئیس انجمن گردانندگان شرکت فناوری ارتباط از راه دور (TTI) است. نوشه مدرک کارشناسی خود را در رشتهٔ مهندسی الکترونیک و علوم رایانه (EECS) از دانشگاه جورج میسون و مدرک کارشناسی ارشد خود را در زمینهٔ مهندسی الکترونیک از دانشگاه جورج واشنگتن اخذ کرده‌است.

او در سال ۲۰۰۰ ازسوی مجلهٔ زن شاغل به‌عنوان کارآفرین برتر شناخته شده‌است. او از بنیان‌گذاران یک شرکت مخابراتی در آمریکا به نام تی.تی. آی (TTI) بوده که اکنون تحت مالکیت سنوز نتورک قرار دارد. انوشه انصاری پس از بازگشت از فضا تصمیم گرفت در این زمینه تحصیل کند؛ او مدرک فوق لیسانس دوم خود را از دانشگاه سوئین‌بورن در رشته ستاره‌شناسی گرفت.
در سال ۲۰۱۵، جامعه ملی فضای آمریکا جایزه «پیشگام فضا» را به انصاری – نخستین زن گردشگر فضایی – اهدا کرد.
به جز ماهیت افتخارآمیز سفر به فضا، به عنوان اولین زن گردشگر فضایی دنیا، اولین ایرانی فضانورد و اولین زن مسلمان فضانورد، انوشه انصاری بارها از سوی مجامع مختلف مورد تقدیر قرار گرفته است:

سال ۲۰۰۰ به عنوان کارآفرین برتر از سوی مجله زن شاغل آمریکا
سال ۲۰۰۱ حضور در فهرست تاجران موفق مجله معتبر فورچون آمریکا
سال ۲۰۰۹ دریافت اولین جایزه نوآور سیمونز که سالانه توسط NCWIT به کارآفرینان موفق زن در زمینه فن‌آوری داده می‌شود.
۲۰ دسامبر ۲۰۱۲ دریافت دکترای افتخاری علوم از دانشگاه جرج میسون
سال ۲۰۱۵ به پاس خدمات انوشه انصاری به جامعه فضایی، جایزه ملی پیشگامان فضا ایالات متحده به او داده شد.

فیروز نادری

فیروز نادری هم از مدیران پیشین سازمان ملی هوانوردی و فضایی آمریکا، ناسا، است که متولد شیراز بوده است. آقای نادری در سال ۲۰۰۰ مدیریت پروژه کاوشگر مریخ را برعهده داشت.
در سال جاری در آستانه بازنشستگی دکتر فیروز نادری،دانشمند ایرانی پس از ۳۶ سال فعالیت در ناسا یک سیارک به اسم او نامگذاری شد.

دکتر فیروز نادری مدیر اکتشافات منظومه شمسی ناسا اعلام کرده بود که در مهمانی خداحافظی خود خبردار شده که سیارک ۵۵۱۵ که قبلا به نام ۱۹۸۹ EL1 شناخته می‌شد حالا به نام او ثبت شده است. به فهرست زیرسیاره‌های شناخته شده جهان اگر حالا نگاه بیندازید نام ۵۵۱۵‌Naderi را می‌توانید پیدا کنید.
دکتر فیروز نادری سال ۱۹۷۹ به سازمان ناسا پیوست در سال های ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۰، مدیریت پروژه منشاء حیات و سال های ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۵ نیز مدیریت پروژه های مریخ را برعهده داشت.دکتر نادری، فروردین ماه ۱۳۷۹ در شرایطی که چندین ماموریت متوالی ناسا در پرتاب فضاپیما به سوی مریخ با شکست مواجه شده بود، به مدیریت برنامه‌های اکتشافات مریخ منصوب شد و توانست طی حدود چهار سال، سه ماموریت مهم از جمله پرتاب دو کاوشگر مریخ‌نورد «روح» و «فرصت» را با موفقیت اجرا کند.

این دانشمند ایرانی در پی این موفقیت درخشان در اسفند ماه ۱۳۸۳ به سمت معاون و مدیر ارشد برنامه‌ریزی مرکز JPL (آزمایشگاه پیشرانش جت) – از مهمترین مراکز فضایی ناسا – منصوب شده و در سمت جدید به عنوان مسئول طراحی برنامه‌ها و راهبردهای مرکز، تجاربش در ماموریت‌های مریخ را در مطالعه سایر بخش‌های جهان از زمین تا کهکشان‌های دو به کار گرفت. وی همچنین مسئولیت طراحی چشم‌انداز راهبردی پنج تا ۲۰ ساله JPL را برعهده داشته است.

متن خوانده شده انوشه انصاری در مراسم اسکار

«افتخار بزرگی‌ست که برای دومین بار این جایزه با ارزش را دریافت می‌کنم. از اعضای آکادمی، گروهم در ایران، تهیه‌کننده‌ام «الکساندر ماله‌-گی» و پخش‌کنندگانم کوهن مدیا و آمازون تشکر می‌کنم. همچنین سپاسگزارم از همبستگی دیگر کاندیداهای بهترین فیلم خارجی.

متاسفم که امشب در کنار شما نیستم، من به احترام مردم کشورم و شش کشور دیگر که با قانون غیرانسانی منع ورود مهاجران مورد بی‌احترامی واقع شدند به آمریکا نیامدم.

تقسیم‌بندی جهان به ما و دشمنان ما توسط سیاستمداران افراطی، باعث ترس می‌شود، ترسی که توجیهی‌ست دروغین برای خشونت‌ها و جنگ‌ها. جنگ‌هایی که مانع بزرگی بوده‌اند برای رسیدن به دموکراسی و رعایت حقوق بشر در کشورهایی که مورد تهاجم واقع شده‌اند.

سینماگران می‌توانند با چرخش دوربین‌هایشان به مشترکات انسانی، کلیشه‌هایی که از ملیت‌ها و ادیان مختلف ساخته شده است را بشکنند و زمینه‌ همدردی و به دنبال آن همبستگی مردمان جهان را فراهم کنند. همدردی چیزی‌ست که ما امروز بیشتر از هر زمان به آن نیازمندیم.»