طرز تهیه کلوچه خرمایی

کلوچه خرمایی دزفول + دستور تهیه کامل

کلوچه خرمایی دزفول + دستور تهیه کامل

برای شما در این مطلب از وب سایت نازشو طرز تهیه کلوچه خرمایی دزفول اصل را قرار دادیم یکی از سوغاتی های بی نظیر شهر دزفول بی شک کلوچه خرمایی این شهر است که بسیار خوشمزه است و اگر به این شهر سفر کردید حتما آن را امتحان کنید حال اگر فرصت سفر به آنجا نداشتید به راحتی در خانه می توانید این شیرینی خوشمزه این شهر را در خانه با دستور اصلی آن تهیه کنید. ما در اینجا همه نکاتی که لازم است تا شما بتوانید یک کلوچه سنتی شهر زیبا دزفول را درست کنید را در ادامه برای شما منتشر کردیم. سعی کنید زمانی که وقت مناسبی دارید این کلوچه را تهی کنید چون بسیار مهم است که تمام مراحل را با صبر و حوصله انجام دهید تا خروجی کار یک کلوچه خوشمزه شود. در ادامه همراه ما باشید با دستور تهیه کلوچه خرمایی دزفول بطور کامل آشنا شوید.

مواد لازم برای تهیه کلوچه خرمایی دزفول اصل

دارچین یک قاشق چایخوری

روغن و کره ۲۰۰ گرم به نسبت مساوی

خرما بدون هسته ۷۵۰ گرم

آرد سفید ۵۰۰ گرم (الک شده)

شیر پر چرب ۲۰۰ گرم

زیره سبز یک قاشق غذاخوری

زنجبیل خیلی کم

شکر یک قاشق غذاخوری

خمیر مایه یک قاشق غذاخوری

طرز تهیه کلوچه خرمایی

دستور تهیه کامل کلوچه خرمایی دزفول اصل

برای شروع کار تهیه شما باید در قدم اول مایه خمیر رو با یک قاشق آرد و یک قاشق شکر و مقداری آب ولرم مخلوط کردم درشو گذاشتم تا به عمل بیاد.(حجمش دوبرابر شه). آرد سفید رو توی ظرف بزرگی ریختم بعد با زیره مخلوط میکنیم برای اینکه بوی زیره ها زیاد بشه،گذاشتم توی کف دستم و با اون یکی دستم سابیدمشون و به آرد اضافه کردم.(مثل پودر کردن سبزی با کف دست) بجای این کار میتونید نیم کوبشون هم کنید. بعد وسط مخلوط آرد و زیره رو گود کردم و روغن رو اضافه کردم. روغن باید در حدی ریخته بشه که ظاهر آرد مثل وسط نون ساندویچ بشه(خرده نون)و در عین حال چسبندگی داشته باشه.

این مطلب هم احتمالا مورد علاقه شما باشه  وحید امیری و مهدی طارمی آخرین هدف نقل و انتقالاتی پرسپولیس

خوب در ادامه من یه گلوله درست کردم راحت شکل گرفت خواستم خرابش کنم راحت پودر شد.این نشونه ی اندازه بودن روغنه. آرد رو خوب با نوک انگشت ها با روغن مخلوط کردم .  و بعد خمیر مایه رو اضافه و مخلوط کردم سپس شیر رو اضافه کردم . اضافه کردن شیر باید به اندازه ای باشه که خمیر شل نشود . اون لطافت خودشو داشته باشه.پس شیر رو کم کم اضافه می کنیم در گام بعدی هم خمیر رو برای یک ساعت و نیم میزاریم استراحت کنه تا به عمل بیاد برای اینکه خشک نشود روی آن یک پارچه بذارید.

حال شما باید بروید سراغ مرحله بعدی کار تا خمیر آماده شود. هسته خرما رو جدا کردم بعد خرما رو ورز دادم. وقتی مثل خمیر شد بهش زنجبیل(یه قاشق کوچک سر صاف) و دارچین(یه قاشق چایخوری سرپر) و حدود یک تا دو قاشق روغن مایع اضافه کردم و مخلوط کردم بعد هم به شکل گلوله در آوردم. وقتی دارید گلوله میکنید مدام دستتونو خیس کنید تا به دستتون نچسبه. وقتی استراحت خمیر تموم شد و خرماهامون آماده شد باید کلوچه ها رو درست کنیم

طرز تهیه کلوچه خرمایی

مراحل اصلی کار تهیه کلوچه خرمایی دزفول

خوب به یکی از مراحل اصلی کار تهیه کلوچه دزفول رسیدیم در این مرحله باید یه گلوله از خمیر درست کنید ، بعد وسطشو گود کنید و دیوارشو نازک کنید. و یه گلوله خرما داخل بزارید که این میشه کم خرما. سپس هم شکل بوقچه میپیچونیم  با وردنه یکم صافش میکنیم. بعد با سک سک سوراخ سوراخش میکنیم که پف نکنه یا اینکه با مهر روش طرح میندازیم که واسه مهر بعد از گلوله زدن نیاز به وردنه نیست با مهر پهنش میکنیم. زمان رو داشته باشید حتما باید فر از قبل گرم شده باشه

این مطلب هم احتمالا مورد علاقه شما باشه  21 مدل سرامیک کف منزل و شرکت 2018 97

کلوچه های آماده شده رو توی سینی فر از قبل چرب شده و آرد پاشی شده میچینیم وقتی سینی پر شد و کلوچه ها آماده شد روشونو پارچه میکشیم که خشک نشن بعد حدود 10 دقیقه میزاریم تا به اصلاح ور بیاد.دوباره پف میکنن. قبل از اینکه کلوچه ها رو توی فر بزاریم میتونیم از رومال برای براق شدن روشون استفاده کنیم. برای رومال: دو تخم مرغ+کمی شیر+کمی شکر رو با هم مخلوط میکنیم تا یه دست بشن بعد با برس روی کلوچه ها میکشیم بعد هم در صورت دلخواه روشون کنجد میریزیم.من از زعفرون هم برای رومال استفاده کردم.

طرز تهیه کلوچه خرمایی

مرحله نهایی کار تهیه کلوچه خرمایی دزفول

در پایان کلوچه های توی فر از قبل گرم شده میزاریم. با دمای 180 درجه کلوچه ها رو توی فر طبقه ی بالا گذاشتم.شعله پایین رو روشن کردم.یه قابلمه آب پایین گذاشتم تا کلوچه ها خشک نشن. بعد از 8 دقیقه سینی فر رو در آوردم و چرخوندم.یک طرفشون طلایی شده بود یه طرف دیگه شون بین خامی و طلایی بود.چون معمولا یه طرف فر دمای بیشتری داره .  در آخرین گام هم دوباره 8 دقیقه گذاشتم.بعد هم قابلمه رو درآوردم شعله پایین رو خاموش کردم سینی فر رو پایین گذاشتم و گریل(شعله بالا )رو روشن کردم برای ۴دقیقه .بعد از ۴دقیقه دوباره سینی رو در آوردم چرخوندم و 4 دقیقه دیگه گذاشتم. بعد هم که دیگه آماده بودن و حال دیگه کلوچه بعد از کمی خنک شدن آماده خوردن بودند. در پایان امیدورایم که از پست کلوچه خرمایی دزفول راضی بوده باشید و آن را حتما در خانه تهیه کنید. اگر کمی مراحل تهیه طولانی شد بخاطر توضیحات کامل کار های انجام شده بود.