کیک پف دار حرفه ای با روشی ساده
از اصلی ترین مشکلی که افرادی که تازه کیک پزی را شروع کردند این است که کیک آن ها پف زیادی نمی کند که آن ها بتوانند بین آن ها را برش بزنند و به عنوان مثال با خامه یا شکلات پر کنند. اما درست کردن کیک پف دار اصلا کار سختی نیست و فقط یک ترفند ساده دارد که ما در قالب تهیه یک کیک اسفنجی ساده به شا آموزش می دهیم که امیدواریم مورد توجه شما قرار بگیرد و بعد از این آموزش بتوانید کیک های خود را با پف زیاد درست کنید و هر ایده ای که در ذهن دارید را پیاده سازی کنید. و برای پف زیاد داشتن این کیک فقط احتیاج به ۴ تا تخم مرغ داره و زرده از سفیده جدا نمیشه و واسه همین خیلی راحت و بی دردسر درست میشه. مورد دیگه ای که قبل از تهیه باید به آن اشاره کنیم خوب مخلوط کردن مواد بسیار نقش مهمی در پف دار شدن کیک دارد پس مخلوط نشدن خوب یکی دیگر از دلایل پف نداشتن کیک است.
مواد مورد نیاز برای تهیه
شکر ٢ پیمانه
وانیل ١ قاشق چای خوری
١ پیمانه شیر
تخم مرغ ۴ عدد ( همدمای اتاق )
کره ١/۴ پیمانه
بکینگ پودر ٢ قاشق چای خوری
نمک ١/۴ قاشق چای خوری
آرد معمولی ٢ پیمانه
طرز تهیه
برای شروع کار فر را رو روی درجه حرارت ٣٢۵ درجه فارنهایت یا ١۶۵ درجه سانتیگراد میزاریم تا گرم بشه. سپس مواد خشکمون مثل آرد ، بکینگ پودر، و نمک رو خوب با هم قاطی میکنیم و یه دور الک میکنیم. در مرحله بعد تخم مرغ ها رو به مدت ۴ دقیقه با درجه متوسط همزن برقی هم میزنیم . دقت کنید که نباید کمتر از ۴ دقیقه بشه این مرحله جزء مراحل مهم این کیکه. اگه با همزن دستی این کار رو میکنید باید مداوم به مدت ۶ دقیقه هم بزنید. توصیه میکنم که یک یاور بغل دستتون باشه که خسته شدید بدید کمکتون کنه تو هم زدن. من از غذا ساز استفاده کردم و به مدت ۴ دقیقه هم زدم.
بعد از ۴ دقیقه هم زدن تخم مرغمون رنگش کرمی میشه و کمی پف میکنه. شکر رو اضافه میکنیم و باز به مدت ۵ دقیقه با همزن برقی یا غذا ساز هم میزنیم. با همزن دستی ۸ دقیقه هم میزنیم. بعد این مدت یه کرم پفی و کرم رنگی خواهیم داشت . شیر و کره رو روی اجاق گاز یا ماکروفر میذاریم تا با هم مخلوط بشن و کره آب بشه. اما حواستون باشه نباید شیر به جوش بیاد همین که کره آب شد کافیه.مخلوط آرد رو اضافه میکنیم و با دور کند به مدت چند ثانیه هم میزنیم تا آرد با کرممون مخلوط بشه. مخلوط شیر و کره که گرمه رو میریزیم و باز با دور کند هم میزنیم. حدود کمتر از ۱ دقیقه و درحدی که موادمون یه دست بشه. خوب مخلوط مایع کیک رو میریزیم تو قالبی که از قبل گریس کاری و آرد پاشی کردیم .
حالا پخت :
میزاریم تو فر داغ و تا ٢٠ دقیقه اول به هیچ عنوان در فر رو باز نمیکنیم و بعد از ۳۵ دقیقه کیک رو یه مقدار از تو فر بیرون میکشیم. با انگشتمون وسطش رو ضربه میزنیم( نوک چاقو و یا کبریت تو این مرحله وسط کیک فرو نمیکنیم چون موجب میشه همه پف کیک فروکش کنه ). اگه دیدیم شله و معلومه که هنوز نپخته, دوباره میزاریم تا یه ۷ دقیقه دیگه هم بپزه و باز دوباره چک میکنیم و این دفعه با یه چوب کبریت یا نوک چاقو وسط کیک میزنیم. اگه تمیز اومد بیرون پس پخته شده.
نکته۱: اگر دیدید رویه کیک نپخته برای چند دقیقه شعله بالای فر رو روشن کنید. ولی مراقب باشید نسوزه.
نکته۲: اگر خواستید با توستر بپزید، فقط المنت پایین روشن باشه خیلی خوب و عالیه. فقط زمان بیشتری میخواد و سه چهار دقیقه آخر المنت بالارو روشن کنید و مراقب باشید رویه کیک نسوزه.
وقتی آماده شد، از تو فر میاریمش بیرون.
حسابی پف کرده وطی مدت زمان کوتاهی یه کوچولو از قوسی که برامده شده روش کم میشه و کیک هم سطح میشه .
١٠ تا ١۵ دقیقه صبر میکنیم کیک تو قالب بمونه و بعد کیک رو با یه چاقو از لبه های قالب جدا میکنیم.
سعی نکنید که کیکو تا زمانی که کاملا خنک نشده برش بزنید.
کیک اسفنجی رو همیشه با تیزترین چاقوی که داریم برش میزنیم.
وقتی کیک سرد شد اونو لای یه حوله یا پارچه نخی بپوشونید و تو یخچال بذارید.