10 تا از فواید و خواص بادام هندی
در ایام عید هستیم و یکی از آجیل های بسیار محبوب خوشمره و گران بادام هندی است اما این روز درباره خواص بادام هندی یا مضرات بادام هندی مطالب زیادی خوانید در فضای مجازی که خیلی های آن ها نیز فقط جنبه طنز داشتند بادام هندی که می تواند گفت به طور کامل وارداتی است و قیمت بسیار بالایی دارد و اینطور نیست که فقط در ایران محبوب باشد در بسیاری از کشور ها بادام هندی جزو خوشمره ترین خشکبار ها به حساب می آید اما بادام هندی خوشمره آیا مثل خیلی از چیزایی خوشمره دیگر مضرات آن بیشتر از فواید آن است یا خیر اگر می خواهید جواب این سوال را که فواید بادام هندی چیست را بدانید تا انتها این مطلب باید همراه ما باشید ما در این پست برای شما ابتدا معرفی کوتاه درباره بادام هندی قرار دادیم سپس سراغ مضرات بادام هندی و خواص آن رفتیم. همچنین توضیحات مختصری درباره کاشت و نحوه برداشت آن هم سعی کردیم برای شما قرار دهیم. درخت بادام درختی به تعداد های محدود در کشور کاشته شده است و ولی آمار بالای مصرف بادام هندی باعث شده است که بازار به کلی دست کشور های تولید کننده باشد امیدوارم سرمایه گذاری روی کاشت و معرفی این گیاه در ایران بیشتر شود تا روزی ما بتوانیم یکی از تولید کنندگان بادام هندی باشیم با اینکه باید بسیار کار علمی روی این موضوع انجام گیرید اما مطمن یک گوشه از این مملکت پر برکت این گیاه رشد خواهد کرد امیدواریم که روزی تمام بادام هندی های کشور داخلی باشند و قیمت آن ها مناسب تر از الان تا همه بتوانند از آن استفاده کنند حال برویم سراغ خاص بادام هندی همراه سایت نازشو باشید.
بادام هندی یا کاشو چیست
بادام هندی که به کاشو نیز معروف است شاید همه شما فکر می کنید که بادام هندی در کشور هند کشف شده و فقط در آنجا تولید می شود اما در اصل بادام هندی متعلق به جنوب شرقی برزیل است. و توسط پرتغالی ها وارد هند شد و از هند هم وارد ایران بخاطر این که این بادام از هند وارد ایران شد به این نام نیز شهرت پیدا کرد امروز هند، تانزانیا، موزامبیک، نیجریه و برزیل تولید کننده های بزرگ بادام هندی یا همان کاشو هستند.
بادام هندی را در چه مناطقی کاشت می شود
کاشت بادام هندی یا کاشو بومی مناطق گرمسیری است وطبعا درمناطقی که دارای اینگونه آب وهوا باشد رشد خوبی دارد. درخت در بدترین وکم عمق ترین خاکها رویش دارد ومحصول میدهد ولی خاکهای عمیق ولیمونی باعث افزایش باردهی ورشد بهتر درخت میگردد. این درخت گرمسیری همیشه سبز حساس، که عمدتا درهندوستان پرورش داده می شود، معمولا با بذر تکثیر گردیده وبرای انجام این عمل ۳-۲ عدد بذر، مستقیما درباغ کاشته می شود(به علت اینکه انتقال نهالهای جوان توام با اشکالاتی است از کشت آن درخزانه صرف نظر می نمایند). بعد از رویش بذور یک عدد ازآنها را نگهداشته وبقیه راحذف می نمایند. با اینکه بذرهای درخت هیچ نوع رکود بذری ندارند، اما بذور راباید باقرار دادن درآب، ازنظر وجود جنین مورد آزمایش قرار داد(بذور غوطه ور حذف می شوند). جوانه زنی درمدت ۲۰-۱۵ روز صورت می گیرد. همانطوری که گفته شد نهالها قدرت انتقال ندارند وبه همین جهت درحالتی که بخواهیم آنها را بعد از رویش به زمین اصلی انتقال داده ونسبت به کاشتشان اقدام کنیم، ازگلدان های توربی استفاده می نمائیم؛ بدین صورت که بذور را درگلدانهای توربی کاشته ودر زمان انتقال توام با گلدان، گیاهان جوان را هم در زمین اصلی می کاریم. بنابراین گلدان با نهالها در داخل خاک قرار می گیرد، وبه مرور پوسیده واز بین می رود. درخت بادام هندی در دورهٔ جوانی رشد سریعی دارد ولی طول عمر آن کم است وحدود بیست سال زندگی می کند، درحالی که درخت انبه وپسته که با بادام هندی در یک خانواده قرار دارند تا یکصد سال عمر می کنند. خوب این از کاشت درخت بادام هندی برویم سراغ خواص بادام هندی .
خواص بادام هندی
1- سلامت قلب و عروق
بادام هندی منبع خوبی از ویتامین K است که به تنظیم انعقاد خون و شرایط ناشی از آن کمک می کند. کاشو فشار خون بالا را کاهش می دهد چرا که به عنوان یک دیوروتیک یا مُدر خوب مطرح می باشد و علاوه بر این عواملی هم چون منیزیم و لینولنیک اسید نیز در آن یافت می شود که از عوامل تنظیم کننده ی فشار خون هستند.پس برای پیشگیری از بیماری های کرونری قلب، هفته ای 4 بار و هر بار به اندازه ی یک مشت بادام هندی بخورید. به طور کلی بیشتر آجیل ها به دلیل داشتن اسیدهای چرب غیر اشباع برای سلامت قلب مفید هستند.
2- کاشو و خواص آنتی اکسیدانی
از دیگر مواد معدنی موجود در کاشو می توان به مِس اشاره کرد. مس یکی از اجزای مهم آنزیم های بدن است که در خیلی از فرآیندهای فیزیولوژیکی بدن شرکت می کند.مس برای برداشتن رادیکال های آزاد مُضر در بدن و برای استفاده ی بهینه ی آهن کمک بزرگی است. مس برای تولید ملانین و برای پرورش استخوان ها و بافت های ارتباطی بدن ضروری است.
3- جلوگیری از سنگ های صفراوی
مصرف کاشو برای پیشگیری از تشکیل سنگ های صفراوی بسیار مفید است؛ یک تحقیق 20 ساله ی جمع آوری شده از 80000 زن پرستار نشان می دهد کسانی که در هفته حدود 30 گرم بادام هندی مصرف نموده اند در مقایسه با دیگرانی که آن را در برنامه شان نداشته اند، 25 درصد کمتر به سنگ های صفراوی مبتلا شدند. بنابراین آن را وارد برنامه ی غذایی روزانه تان نمایید.
4- مقادیر زیادی کلسیم
این حقیقت کاملاً جا افتاده است که کلسیم برای استحکام استخوان ها ضروری است، اما بد نیست بدانید کهمنیزیم نیز برای حفظ سلامت استخوان ها حیاتی است. حدود دو سوم منیزیم بدن در استخوان ها وجود دارد.
منیزیم برای متابولیسم کلسیم در بدن لازم است و با تراز کردن میزان کلسیم، به تنظیم تونوسیته ی عصبی و عضلانی کمک می کند. در واقع کلسیم برای انقباض عضلانی و منیزیم برای انبساط آن مورد نیاز است.
5- کمک به جلوگیری از افزایش وزن
بر خلاف باور عموم مردم که می گویند مصرف منظم بادام هندی موجب اضافه وزن و چاقی می شود، باید گفت که تحقیقات اخیر نشان داده اند که این تصورات غلط، بی اساس است. در حقیقت افرادی که دو بار در هفته از بادام هندی استفاده می کردند در مقایسه با دیگر افراد مشابهی که اصلاً بادام هندی نمی خوردند اضافه وزن کمتری داشتند. البته بد نیست بدانید که هر 30 گرم بادام هندی حدود 160 کالری انرژی دارد.
6- کاهش فشار خون بالا
کاهش فشار خون بالا از دیگر خواص بادام هندی بوده، این میوه با داشتن منیزیم و لینولنیک اسید، فشار خون را تنظیم میکند.
7- ویتامین K
یکی دیگر از خاصیت بادام هندی این است که سرشار از ویتامین K است.
8- انرژیزا
از دیگر خواصی که باید در این مطلب به آن اشاره کنیم بادام هندی انرژیزا بوده و کلسترول ندارد.
9- جذب بهتر آهن
با مصرف بادام هندی بدن شما آهن را بهتر نیز جذب می کند.
10- سلامت دندان و لثه ها
منیزیم موجود در بادام هندی برای سلامت دندان ها و داشتن لثه های قوی مفید است.
مضرات بادام هندی
اما این آجیل خوشمره مثل همه مواد غذایی دیگر مضرات هم دارد و برای عده ای مناسب نیست ولی اگر میزان کم مصرف شود مشکلی پیش نمی آید اما اگر می خواهید دچار مشکل نشوید قبل از مصرف با پزشک خودت مشورت اما برای بیشتر افراد مصرف کم آن پر خاصیت است اما چرا بادام هندی مضر است حاوی مقادیر قابل توجهی از اگزالات بوده، زیادهروی در مصرف آن منجر به تجمع و کریستاله شدن این ماده در بدن و در نتیجه ایجاد سنگ کلیه و سنگ کیسه صفرا میشود. بنابراین افرادی که مشکلات کلیوی درمان نشده دارند، یا این که کلیهها و یا کیسه صفرای شان را در آوردهاند باید از مصرف آن پرهیز کنند، همچنین دریافت زیاد اگزالات ممکن است موجب کاهش جذب کلسیم نیز بشود. لازم به ذکر است بروز واکنشهای آلرژیک مانند خارش، گرفتگی بینی، تورم لب ها و… از دیگر عوارضی است که ممکن است با خوردن بادام هندی در افراد حساس به وجود بیاید.