11 تا از خواص برگ چغندر
در این مطلب وب سایت نازشو در دسته سلامت برای شما خواص برگ چغندر را قرار دادیم این سبزی بسیار خوشمزه و بسیار مفید دارای خواص بسیار زیادی است که ما در این مطلب سایت نازشو سعی کردیم آن ها را بررسی کنیم. چغندر که در در غذا های معروفی چون سبزی قرمه ، سبزی کوکو ، آش ، بورانی و بسیاری از سالاد ها بصورت خام نیز استفاده می شود. این سبزی در عین حال که بسیار خوشمزه است خاصیت های زیادی هم دارد که شاید شما با تعدادی از این خواص برگ چغندر آشنا هستند این سبزی مضرات مثل هر ماده ای غذایی دیگر دارد که ما سعی کردیم به مضرات برگ چغندر هم نگاه کوتاهی داشته باشیم. با توصیه های زیاد پزشکان و حتی دانشمندان حوزه تغذیه به استفاده بیشتر از سبزیجات بسیار مهم است که ما خواص سبزیجات را بدانیم و مصرف آن را با دانستن خواص آن در برنامه غذایی خود بیشتر کنیم.
1- هضم بهتر غذا
چغندر با دفع سموم بدن، التهاب دستگاه گوارش را از بین میبرد. برای سم زدایی از بتالائین های موجود در برگ چغندر استفاده میشود. خاصیت ضدالتهاب و آنتی اکسیدانی چغندر در روده بسیار کارساز است.
2- کمک به جوان ماندن
از خواص برگ چغندر میتوان به کم کالری بودن آن اشاره کرد. به گونه ای که هر ۱۰۰ گرم برگ چغندر معادل ۱۹ کالری است. برگ چغندر سرشار از ویتامین C. است. به طوری که با مصرف ۱۰۰ گرم از برگ چغندر میتوان به ۳۳ درصد ویتامین C. مورد نیاز دست یافت. بهبود سیستم ایمنی بدن و رفع کم خونی از خواص برگ چغندر است.
3- سلامت قلب
از خواص برگ چغندر باید به محافظت از قلب اشاره کرد. چون التهاب را کاهش میدهد. ضمن اینکه با کاهش التهاب میتواند احتمال سکته و بیماری قلبی- عروقی را کاهش دهد.
4- کمک به بیماران دیابتی
نقش مهمی در تنظیم قند خون دارد. برای درمان دیابت مقدماتی بسیار کارساز است.
فلاوانوئید های موجود در برگ چغندر، از فعالیت آنزیمی آلفا-گلوکوزیدار ممانعت میکنند.
کربوهیدرات های موجود در قند های ساده را از بین میبرند. ضمن اینکه قند خون را تنظیم و ثابت میسازند.
دارای فیبر غذایی بوده و میتوان از هر پیمانه برگ چغندر معادل ۴ گرم فیبر به دست آورد. فیبر با کاهش منتشر سازی قند در بدن، سلامت گوارش و قلب را ضمانت میکند. البته اگه مشکل دیابت دارید قبل از مصرف این سبزی مشورت با پزشک توصیه می شود.
5- کمک به کاهش وزن
برگ چغندر دارای فیبر بالایی است. به گونه ای که پس از مصرف آن احساس سیری میکنید و غذای کمی میل میکنید. برای لاغری با چغندر باید آن را به شکل خام، کنسروی یا بخار پز به مدت ۱۰ روز میل کنید.
6- آنتی اکسیدان و ضد سرطان
چغندر سرشار از آنتی اکسیدان و آن را به عنوان ماده ای ضد سرطان میشناسند. برگ چغندر دارای ۱۳ آنتی اکسیدان پلی فنول است و محققان در سال ۲۰۰۴، ۱۹ آنتی اکسیدان بتازانتین را با ۹ نوع بتاسیانین در برگ های مختلف چغندر کشف کردند. وجود چنین آنتی اکسیدانی از تکثیر و رشد سلول سرطانی ریه، تخمدان، پروستات و … ممانعت میکند. ضمن اینکه خواص چغندر پیری را نیز به تعویق میاندازد.
7- کاهش فشار خون
نیترات طبیعی دارد و بعد از هضم به اسید نیتریک مبدل میگردد. اسید نیتریک گشادی عروق را به همراه دارد.
این موارد منجر به کاهش فشار خون میشود. علاوه بر چغندر، این ویژگی را میتوان در خواص کرفس، اسفناج، کاهو، شاهی، رازیانه، ترپچه و کلم جستجو کرد.
این نیترات طبیعی در تمام گیاهان نامبرده از خاک تامین میگردد.
8- مفید برای مغز
مصرف سبزیجات با بتالائین بالا از بیماری های عصبی دژنراتیو و اختلالات اکسیداتیو مربوط به استرس پیش گیری میکند و آنتی اکسیدان موجود در چغندر از سلول های مغزی در برابر جهش جلوگیری میکنند. احتمال ابتلا به اختلالات مغزی مانند آلزایمر، پارکینسون و رادیکال های آزاد را کم میکند.
9- استحکام از عضلات
فواید برگ چغندر را میتوان در کلسیم، پتاسیم، منیزیم و سایر مواد معدنی خلاصه کرد.
این مواد برای سیستم عصبی و سلامتی عضلات ضروری میباشند. یک پیمانه برگ چغندر، ۳۸ درصد نیاز بدن به منیزیم را برطرف میسازد.
با دریافت منیزم، خون به راحتی گردش میکند و گرفتگی عضلات کمتر پیش میآید.
10- کمک به حفظ سلامت استخوان
از خواص برگ چغندر وجود کلسیم و ویتامین کا در آن است. این دو ویتامین برای حفظ و قدرت اسکلت بدن لازم هستند.
برای حفظ سلامت استخوان ، جلوگیری از شکستگی و فشردگی مواد معدنی به کلسیم نیاز داریم که ۹۹ درصد آن در استخوان ذخیره میگردد.
یک پیمانه برگ چغندر میتواند میزان قابل توجهی از ویتامین کا را برطرف سازد.
11- سلامت چشم
کاروتنوئید هایی مانند زیازانتین و لوتئین منبع خوبی برای محافظت از بینایی هستند و برگ چغندر دارای این مواد است.
با خواص برگ چغندر آشنا شدید خوب الان مضرات برگ چغندر را بدانید
دارای اکسالات است.
اگر اکسالات از حد اعتدال بیشتر مصرف شود، برای سلامتی اشکال ایجاد خواهد کرد.
این اکسالات ممکن است از جذب مواد کلسیمی جلوگیری کنند.
افراد دارای مشکلات صفراوی و کلیه نباید این سبزی را مصرف کنند.
امیدواریم 11 تا خواص که در این مطلب خوانید برای شما مفید باشد اگر دوست داشتید می توانید این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید و از ما هم با این کار حمایت کنید. برای خواندن آبگیری برگ چغندر و نکات مهم آن را اگر دوست دارید بدانید کلیک کنید.